Στο πλαίσιο των βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων BAFTA ο σκηνοθέτης Σερ Άλαν Πάρκερ θα λάβει το βραβείο «Academy Fellowship» για την εξαιρετική προσφορά του και την σπουδαία καριέρα του στο χώρο του κινηματογράφου.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους τίτλους που απονέμει η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (British Academy of Film and Television Arts), με τον οποίο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων οι Άλφρεντ Χίτσκοκ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Σον Κόνερι, Τζούντι Ντεντς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κρίστοφερ Λι και Μάρτιν Σκορτσέζε.

«Όταν κάνεις το πρώτο σου φιλμ, είσαι σίγουρος ότι είναι και το τελευταίο, δήλωσε ο Άλαν Πάρκερ. «Έπειτα κλείνεις τα μάτια σου και ξαφνικά, 40 χρόνια μετά, είσαι στα BAFTA και λαμβάνεις μια τέτοια διάκριση. Με κολακεύει ιδιαίτερα αυτή η τιμή…» πρόσθεσε ο Βρετανός σκηνοθέτης.

Ο Άλαν Πάρκερ έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες, αρκετές από αυτές μιούζικαλ. Ανάμεσα σε αυτές τα «Εξπρές του Μεσονυκτίου» (1978), «Fame: Στον πυρετό της δόξας» (1980), «Pink Floyd The Wall» (1982), «Ο Μισισιπής καίγεται» (1988), «Εβίτα» (1996), «Oι στάχτες της Άντζελα» (1999) κ.α.