Σφοδρή κακοκαιρία ακυρώνει πτήσεις στην Ευρώπη

Πάνω από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν τη Δευτέρα από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο της Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Η ίδια εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι την Κυριακή, συνολικά 445 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο που αρχικά πραγματοποιήθηκε επιβραδυμένη, διεκόπη μετά τις 15:40 ώρα Γκρήνουιτς ως το βράδυ. Οι πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται στη συνέχεια προοδευτικά.

Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φραγφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούσαν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα το πρωί.

Προβλήματα όμως παρουσιάζονται και στα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Παρισιού και του Αμστερνταμ ενώ με διακοπές πραγματοποιούνται και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Τη Δευτέρα, το Χίθροου του Λονδίνου αναγκάστηκε να ακυρώσει περίπου 130 πτήσεις -το 10% της ημερήσιας κίνησης. Την Κυριακή, το ποσοστό των ακυρωμένων πτήσεων ήταν διπλάσιο.

Η κακοκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει αρκετές καθυστερήσεις πτήσεων σε όλη την επικράτεια, ενώ εκατοντάδες σχολεία έμειναν τη Δευτέρα κλειστά. Προβλήματα σημειώνονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας από την Παρασκευή έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα (μία γυναίκα στο Κεντ και τέσσερις ορειβάτες στην Σκωτία).

Επίσης, στη Μόσχα πάνω από 50 εκατοστά χιόνι έπεσε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ένα ασυνήθιστο επίπεδο για τον Ιανουάριο, που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά δεν επηρέασε τις πτήσεις.

Οι δημοτικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, σε ορισμένους από τους οποίους τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα 10χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ, περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χιονιού έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η θερμοκρασία στην Μόσχα θα φθάσει το βράδυ της Δευτέρας τους -19 βαθμούς Κελσίου και αύριο το βράδυ τους -21 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται θερμοκρασίες -49 βαθμών στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής ‘Απω Ανατολής και -52 βαθμοί στην κεντρική Σιβηρία

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.