Νέες πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν στην Αθήνα

Πίστωση ύψους 11 εκατ. ευρώ ενέκρινε την Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης για τις ανάγκες κατασκευής πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, θέμα που πρώτο ανέδειξε «Το Βήμα». Παράλληλα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της κατασκευής της πεζογέφυρας Γελαδάκη στη λεωφόρο Μεσογείων, προϋπολογισμού, ύψους 738.000 ευρώ.

Πίστωση ύψους 11 εκατ. ευρώ ενέκρινε την Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης για τις ανάγκες κατασκευής πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, θέμα που πρώτο ανέδειξε το «Το ΒΗΜΑ». Παράλληλα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της κατασκευής της πεζογέφυρας Γελαδάκη στη λεωφόρο Μεσογείων, προϋπολογισμού, ύψους 738.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Σταύρου Καλογιάννη εγκρίθηκε η διάθεση 11 εκατ. ευρώ για:
– Πρότυπες μελέτες για μεταλλικές και σύμμικτες πεζογέφυρες,
– Τις μελέτες και την κατασκευή έξι πεζογεφυρών στους άξονες Λεωφ. Αθηνών και Παλατάκι, Λεωφ. Μεσογείων και ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, Λεωφ. Ποσειδώνος και Καλαμακίου-Μεγίστης, Λεωφ. Κηφισίας καιΠανόρμου, Λεωφ. Αθηνών και Σχ. Προβατά και Λεωφ. Ποσειδώνος και της Αφροδίτης,
– τις μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας θέσεις που θα κατασκευαστούν οι γέφυρες.
Παράλληλα, προχωρά η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της λεωφόρου Μεσογείων (Σταυρός Αττικής), προϋπολογισμού 738.000 €, η οποία δημοπρατείται. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας»,του υπουργείου και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.