ΒΗΜΑτοδότης: Σκισμένα τζιν, τατουάζ, νενέκοι και μπλουζάκια στη Βουλή

Όταν ο κ. Χρ. Παπάς (από τους πιο σκοτεινούς τύπους του Κοινοβουλίου

Όταν ο κ. Χρ. Παπάς (από τους πιο σκοτεινούς τύπους του Κοινοβουλίου- όπως τον συχνά τον αποκαλούν βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ), δηλώνει στη Βουλή ότι η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει ώστε στην επόμενη Βουλή να μην εκλεγεί… Τούρκος βουλευτής, τι εννοεί άραγε. Έχει Τούρκους βουλευτές το ελληνικό κοινοβούλιο; Ο κ. Παπάς αποκαλεί «Τούρκους» τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο επεισόδιο με τους χρυσαυγίτες έγινε με αφορμή την τροπολογία για τους Ιμάμηδες του υπουργείου Παιδείας.

***
Δημιουργήθηκε πραγματικά πανδαιμόνιο όταν οι χρυσαυγίτες ανακάλυψαν ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές αντιδρούσαν στην τροπολογία να μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσλαμβάνει Ιμάμηδες για τη διδασκαλία του Κορανίου σε τεμένη της Θράκης. Πολλοί είπαν ότι η αντίδραση αυτή, οφείλεται στο γεγονός ότι αποδυναμώνει το τουρκικό προξενείο που θέλει αυτό να ορίζει τους Ιμάμηδες για τους γνωστούς λόγους.
***
«Πράκτορες των Τούρκων» ανέβαζαν οι χρυσαυγίτες τους μουσουλμάνους βουλευτές, «Τούρκους» (σκέτο) τους κατέβαζαν και πρόβαλαν μία φωτογραφία του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Οσμάν Χατζηοσμάν κάτω από σημαία για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Ο κ. Χατζηοσμάν αναγκάσθηκε να κάνει δήλωση λέγοντας και «βέβαια η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου Ελλάδα, πάντοτε υπηρετώ πατρίδα Ελλάδα», πλην όμως δεν αναχαίτισε τις διαμαρτυρίες των χρυσαυγιτών, που επικαλέστηκαν και τον «Βηματοδότη» που έγραψε ότι ένας υπουργός μ΄ έναν μουσουλμάνο βουλευτή μιλούσαν… τούρκικα στη Βουλή: «Δεν θα επιτρέψουμε Τούρκους στη Βουλή», φώναζαν οι χρυσαυγίτες, εκνευρίζοντας τον (πασοκογενή) βουλευτή τηε ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου που τους φώναξε «Αφήστε τα αυτά, σας είδα να σηκώνετε την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου».
***
Συστάσεις ενδυματολογικού χαρακτήρα έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης προς τους γραμματείς των Κ.Ο. των κομμάτων, καθώς θεωρεί -και δεν έχει καθόλου άδικο- ότι το θέμα αυτό έχει ξεπεράσει κάθε όριο στοιχειώδους ευπρέπειας από μια μερίδα βουλευτών. «Δεν μπορεί να μπαίνουν βουλευτές στην Ολομέλεια με ξεχειλωμένα μπλουζάκια. Είναι θέμα», είπε μεταξύ άλλων, θυμίζοντας ως πρώην εισαγγελέας, ότι αν εμφανιστεί στο δικαστήριο ένορκος ακατάλληλα ενδεδυμένος, ο πρόεδρος τον στέλνει να ντυθεί καταλλήλως και μετά να επιστρέψει.

***
Πάντως στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε μεγάλη κουβέντα για του κοντομάνικα μπλουζάκια, τα σκισμένα τζιν, τα εμφανή τατουάζ και τα προκλητικά συνολάκια, κάτι που όπως σημειώθηκε, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό από το Προεδρείο της Βουλής. Συστάσεις έγιναν και για ένα άλλο θέμα: τις παρεκτροπές στην συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών και τις ακραίες φράσεις που χρησιμοποιούν πυροδοτώντας ένα εκρηκτικό κλίμα («πράκτορες», «συμμορία», «νενέκοι» και «κυβέρνηση Τσολάκογλου» κλπ.). Σε πρώτη φάση, η στάση που ακολουθείται είναι να μην καταγράφονται στα πρακτικά ανάλογες εκφράσεις, ενώ αν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα πρέπει να ανακαλούνται οι βουλευτές στην τάξη. Ύστατο βήμα η αποβολή τους από την αίθουσα, κάτι όμως που προϋποθέτει ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κοινοβουλευτικό κανόνα.
***
Δεκατέσσερις μήνες από την εποχή που το διαλυμένο (τότε) πολιτικό σύστημα προσέτρεξε στον κ. Λουκά Παπαδήμο για να διασώσει την Ελλάδα από την άτακτη χρεοκοπία το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αναγνώρισε στον πρώην πρωθυπουργό την προσφορά του απονέμοντάς του το «αριστείο» του ΙΟΒΕ. Ο κ. Παπαδήμος έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανάγκη ενότητας ώστε να εφαρμοστεί πιστά το πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, αφού όμως γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές και συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Ποιες είναι αυτές; Να αντιμετωπιστεί άμεσα το «μείζον οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα της ανεργίας».

***
Το δείπνο που πρόσφερε στους καλεσμένους της εκδήλωσης το ΙΟΒΕ (ανάμεσα στους οποίους όλοι σχεδόν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών, τραπεζίτες, πρόεδροι του ΣΕΒ κ.ά) ήταν όντως εντυπωσιακό και σας το παραθέτω αυτούσιο: πρώτο πιάτο: καπνιστός σολομός γεμιστός με mousse αβγοτάραχο, σερβίρεται με σιρόπι λαδολέμονο, φύτρες & μπουκέτο από ανάμεικτη σαλάτα με φύλλα ρόκας. Δεύτερο πιάτο: φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος με forestier μανιταριών & ζωμό από πόρτο, συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας & τραγανά φύλλα σέλερι. Επιδόρπιο (το οποίο αιφνιδίασε τους πάντες): Σφαίρα σοκολάτας με κόκκινα φρέσκα φρούτα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς &ζεστή σάλτσα καραμέλας. Και τέλος: καφές φίλτρου & εσπρέσο μινιαρντίζ. Οι περισσότεροι απ΄όσους διάβασαν το μενού που υπήρχε στο τραπέζι τους περίμεναν να δουν τι εννοεί ο σεφ με το…«σφαίρα σοκολάτας», και δεν απογοητεύτηκαν. Τα κρασιά που προσφέρθηκαν, διαβάζω, ήταν της «ευγενικής χορηγίας Μπουτάρη»
***
Αναζητείται κτίριο για να στεγάσει το νέο γραφείο του κ. Φούχτελ και στην Αθήνα. Ο πλέον αγαπημένος υφυπουργός της κυρίας Μέρκελ ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, θέλει να αποκτήσει και γραφείο στην Αθήνα. Θέλει, μου είπαν, να είναι ο σύνδεσμος της κυρίας Μέρκελ με την κεντρική κυβέρνηση στην πρωτεύουσα.

***
Αν περάσατε έξω από τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Μεσογείων (απέναντι από την πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ) ίσως να προσέξατε ότι η σημαία του ακραίου αυτού κόμματος άλλαξε. Πάει το μαύρο και κόκκινο χρώμα που είχε. Η νέα σημαία που κυματίζει στην κλειστή πάντοτε πόρτα (πόρτα που μοιάζει με πόρτα… τράπεζας) είναι η ελληνική σημαία και στη μέση της έχει το σήμα της Χρυσής Αυγής που παραμένει αναλλοίωτο, όσον αφορά το σχήμα του, αλλά όχι μαύρο ή χρυσό, αυτή τη φορά. Έχει χρώμα γαλάζιο. Τη νέα σημαία πρόσεξαν και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ και πρόκειται να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για… αντιποίηση εθνικών συμβόλων. Λέτε να πιάσει;
***
Και τώρα ένα κουίζ: Ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε επαρχιακή πόλη, που το παίζει σκληρός εθνικιστής, «συνελήφθη», όπως μου μετέφεραν, από ομοϊδεάτες του να μοιράζει τρόφιμα στην εκλογική του περιφέρεια βοηθούμενους από τρεις… αθίγγανους. Πήγε να βρει το μπελά του ο άνθρωπος. Όταν ρωτήθηκε τι συμβαίνει και που πάει η θεωρία περί φυλετικής καθαρότητας αυτός με αφοπλιστική απάντηση τους είπε: «Μην ασχολείστε. Είναι ψηφοφόροι μου…».
***
Η εκδίκηση ωστόσο των μικροπωλητών στα πανηγύρια και στις λαϊκές αγορές για τους χρυσαυγίτες που τους διέλυσαν τους πάγκους τους δεν άργησε να έρθει. Μου είπαν ότι σε επαρχιακή πόλη, δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ των οπαδών της Χρυσής Αυγής και μικροπωλητών όταν ανακαλύφθηκε ότι οι τελευταίοι ανάμεσα στη πραμάτεια τους πωλούσαν και… μαϊμού μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής, προς τρία ευρώ εκάστη. Α, να μην το ξεχάσω. Με ενημέρωσαν επίσης ότι ορίτζιναλ μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, θα πωλούνται και στα νέα γραφεία του εθνικιστικού συνδέσμου στην οδό Μεσογείων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.