Το έτος 2012 θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας σαν το έτος που ο κύριος Draghi αποφάσισε να διατηρήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα με κάθε κόστος, υποσχόμενος να δημιουργήσει από το τίποτα όσα χρήματα χρειάζονται για την επίτευξη του στόχου αυτού. Επίσης το 2012 είναι που ο κύριος Bernanke πρόεδρος της FED, χωρίς καν να υπάρχει κατάσταση κρίσης, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν χρήματα μέσω της πολιτικής της απεριόριστης ποσοτικής χαλάρωσης.
Πρόσφατα η Ιαπωνία με το δέκατο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ,μιας και τα υπόλοιπα εννέα πήγαν κατά διαόλου, υπόσχεται κι αυτή με τη σειρά της να βάλει μπροστά τις μηχανές εκτύπωσης χρήματος χωρίς όριο. Ο μεγάλος Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν γνώριζε ασφαλώς όταν είπε:«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος …» ότι θα είχαμε και τα quantitative easing (ποσοτική χαλάρωση) στο άπειρο.
Το 2012 θα μείνει στην ιστορία ως η χρόνια του «τζάμπα χρήμα» προς το κλεπτοκρατικό σύστημα. Το νόμισμα, αυτό το υπέροχο εργαλείο ελευθερίας που ανακάλυψε η ανθρώπινη κοινωνία έχει μετατραπεί σε ένα τρομακτικό όργανο υποδούλωσης των ανθρώπων. Η διαλεκτική της αλλαγής ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας: Το χρήμα ως κοινό αγαθό που γεννήθηκε από τη συνεργασία και την προθυμία των ανθρώπων να ζήσουν μαζί, έχει μετατραπεί σε τύραννο, που ανακτάται από τους ισχυρούς της γης. Η κατάσχεσή του από μια ορισμένη τάξη που εκφράζεται από το σατανικό δίδυμο (πολιτικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα), μετατρέπει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε δουλοπάροικους. Μηδενικά επιτόκια, κρατικά ομόλογα σκουπίδια, υπερφορολόγηση, χειραγώγηση των δήθεν ελεύθερων αγορών είναι αυτά που είδαμε το 2012 και θα «απολαύσουμε» και το 2013.
Για τη χειραγώγηση των αγορών, θα γίνω πιο συγκεκριμένος.Όταν ο κύριος Bernanke αγοράζει σχεδόν όλα τα ομόλογα που εκδίδει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται πως λέγεται άραγε; Δεν είναι χειραγώγηση; Όταν ο όγκος των χρηματιστηριακών συναλλαγών έχει πέσει κάτω από το μισό του συνηθισμένου και όταν παίρνοντας για παράδειγμα τη διακίνηση μετοχών αυτές να ανήκουνε πάνω από το 80% στους μεγάλους και οι μικροί να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί,αυτό λέγεται ελεύθερη αγορά; Όταν με τους αλγόριθμους των υπολογιστών τους οι μεγάλοι κάνουν ότι γουστάρουν στα μεγάλα χρηματιστήρια του κόσμου, αυτό λέγεται ελεύθερη αγορά; Όταν με τα εργαλεία και τους θεσμούς που διαθέτουν κάνουν το παν για να ρίξουν την τιμή του χρυσού, αυτό τί είναι άραγε; Όταν όπως προανέφερα οι κεντρικές τράπεζες και λίγοι σπεκουλαδόροι αγοράζουν τα ομόλογα-σκουπίδια των χρεοκοπημένων κρατών,αυτό πως θα το πούμε;
Η Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία (MMT-Modern Monetary Theory) είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων και σούπερ κεϋνσιανών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για να αποφευχθούν τα προβλήματα χρέους των κυβερνήσεων ,αρκεί να τους δώσει κάποιος το καρνέ επιταγών της Κεντρικής Τράπεζας. Για να αποφύγουν τις περικοπές σοκ και τις αυξήσεις φόρων που θα έφερνε ο λεγόμενος «δημοσιονομικός γκρεμός», να τι σκέφθηκαν οι αθεόφοβοι: Προτείνουν στην κυβέρνηση Ομπάμα την κοπή ενός κέρματος από πλατίνα αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων,καταθέτοντάς το ως εγγύηση στη FED η οποία με τη σειρά της θα της το εξαργυρώσει με 1000 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις δαπάνες του προϋπολογισμού.
Οι οπαδοί της Modern Monetary Theory με πρώτον και καλύτερον τον Πωλ Κρούγκμαν λένε αυτό είναι και εφικτό και επιτρεπτό αν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν τα βρουν με τους Δημοκρατικούς μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου στο να βρεθεί λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα. Ποιός μιλά για νοικοκύρεμα όταν μπορούν να βρουν τα λεφτά που θέλουν;
Τώρα αν για πολλούς μια τέτοια ηλίθια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί, ας θυμόμαστε πως η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Είναι παράλογο; «Ε,και λοιπόν» που έλεγε και ο Μιτεράν. Τσιμουδιά για τα υπέρογκα χρέη,για τα επιτόκια, για την φερεγγυότητα. Όσο οι κεντρικοί τραπεζίτες βάζουν μπροστά τις μηχανές με την εκτύπωση φρέσκου χρήματος η κλεπτοκρατία δεν έχει να φοβάται τίποτα. Προφανώς, δεδομένου ότι αυτό θα λειτουργήσει, δεν θα υπάρχει λόγος για να μειώσουν τις δαπάνες και τα έλλειμμα τους και ως εκ τούτου θα μπορούν σε ένα χρόνο να ξανακάνουν το ίδιο πράγμα, κόβοντας όχι ένα κέρμα του 1 τρισεκατομμυρίου αλλά των 2 τρισεκατομμυρίων.
Θα μπορούσε κάποιος στην προκειμένη περίπτωση να προτείνει κάτι το διαφορετικό: Βρε παιδιά, αφού φτάσατε εκεί που φτάσατε, γιατί δεν κόβεται κι ένα δεύτερο κέρμα της ίδιας τέλος πάντων αξίας και να το μοιράσετε στους πολίτες σας για την αποπληρωμή των χρεών τους; Δυστυχώς θα μας απαντήσουν αυτό δε μπορεί να γίνει, διότι αν οι δουλοπάροικοι απελευθερωθούν από τα χρέη τους, θα πάψουν να παράγουν και τότε το κέρμα πλατίνας του 1 τρισεκατομμυρίου δεν θα χρησίμευε σε τίποτα μιας και δεν θα υπήρχαν αγαθά για να αγοράσουν.
Α, έτσι λοιπόν!!!