Το vima.gr προτείνει για την TV

ΝΑΤΡΟΠΗ

MEGA, 23.50

Το χρονικό και τα πρόσωπα, οι διαδρομές της λίστας, οι ευθύνες και οι επιπτώσεις. Ποιος ήξερε; Τι ήξερε; Ποιοι έκρυψαν την αλήθεια; Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» Παντελής Καψής και η δημοσιογράφος-δικαστική ρεπόρτερ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Γιάννα Παπαδάκου. Συνέντευξη με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Παρεμβαίνουν: ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Στη σκιά των κατασκόπων (The Bourne supremacy)

STAR, 22.00

Η συνέχεια της ταινίας «Χωρίς ταυτότητα» επαναφέρει στο προσκήνιο τον αμερικανό μυστικό πράκτορα Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) μια αδίστακτη μηχανή θανάτου χωρίς μνήμη. Την σκηνοθέτησε ο Πολ Γκρίνγκρας που γύρισε και την τρίτη ταινία της ίδιας «σειράς», το «Τελεσίγραφο του Μπορν». (ΗΠΑ, 2004, 121’)

Ο πατέρας των παιδιών μου (Le pere de mes enfants)

ΕΤ1, 22.45

Με τη μελέτη της ζωής μιας σύγχρονης οικογένειας Γάλλων, πυρήνας της οποίας είναι ο πατέρας (Λουί Ντο ντε Λανκεσένγκ), ασχολείται στη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα στη μεγάλου μήκους ταινία η Μία Χάνσεν Λοβ. Κινηματογραφικός παραγωγός με χιλιάδες υποχρεώσεις, αλλά και όραμα. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήρωας κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα. Μέχρι τη στιγμή της ακραίας έκρηξης βέβαια, κάπου στο μέσον της ταινίας, η συνέπεια της οποίας είναι ένα δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικό σε ύφος από το πρώτο. Κατά κάποιο τρόπο αυτή η ταινία βαδίζει στα ίχνη που χάραξε ο «Ελεύθερος ωραρίου» του Λοράν Καντέ, στην οποία ο κεντρικός ήρωας έκρυβε από την οικογένειά του το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά. Συμπρωταγωνιστεί η Κιάρα Κασέλι. (Γαλλία, 2009, 110’)

Τουρνέ στο Παρίσι (Tourne)

NΕΤ, 01.00

Με αρχική πηγή έμπνευσης ήταν ένα σύντομο διήγημα της Κολέτ, ο γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρίκ («Το σκάφανδρο και η πεταλούδα»), κάνει μια απόπειρα ανίχνευσης του κόσμου των καμπαρέ και των νάιτ κλαμπ αφορμής δοθείσης μιας περιοδείας καλλιτέχνιδων του «new burlesque» με προορισμό το Παρίσι. (Γαλλία, 2010, 111’)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.