Για κάποιους ο αριθμός 13 είναι γρουσούζικος, ωστόσο ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού κ.Γιώργος Μπαρτζώκαςθέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, για αυτό αποφάσισε να μοιράσει… κάρτες επιβίβασης σε 13 παίκτες του στο ταξίδι με προορισμό τη Βαρκελώνη, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν (Παρασκευή 11/1, 21.45, ΝΕΤ) την Μπαρτσελόνα για την 3ηαγωνιστική τουTop16 της Ευρωλίγκας. Ετσι στην αποστολή των Ερυθρόλευκων πήρε μέρος και ο νεοαποκτηθείς σέντερΓκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος θα διεκδικήσει μια θέση στη «frontline» από τουςΤζος ΠάουελκαιΔημήτρη Μαυροειδή.

«Εχουμε δύσκολο έργο έτσι κι αλλιώς. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της ήττας της(σσ.: 78-65 από τη Χίμκι στη Μόσχα)την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα θα είναι απόλυτα έτοιμη και προετοιμασμένη. Αν χάσει και δεύτερο ματς, που θα είναι το πρώτο στην έδρα της θα μείνει πολύ πίσω και αυτό δεν το θέλει, είναι σίγουρο», σχολίασε ο 48χρονος προπονητής, ο οποίος θέλοντας να εξάρει την ποιότητα της αντιπάλου μίλησε για το «τέλειο παιχνίδι», που θα πρέπει να κάνει η ομάδα του.

«Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να κερδίσουμε στη Βαρκελώνη και θα προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Ψάχνουμε εκτός έδρας νίκες και θα παλέψουμε να πάρουμε μια από αυτές στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης», δήλωσε ο «coachB» και είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει στο μυαλό του τον ηγέτη της Μπάρτσα και πρόωτο σκόρερ όλων των εποχών στην ΕυρωλίγκαΧουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος χρειάζεται 11 πόντους για να φτάσει τους 3.000 πόντους στη διοργάνωση.

Στον περυσινό ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης (ΟΣΦΠ – Μπαρτσελόνα 68-64, στις 11/5/12,Σπανούλης21 π., 6 ασ.), ο «Λα Μπόμπα» σταμάτησε στους 18 πόντους, αλλά με άσχημα ποσοστά (4/7 δ., 2/8 τρ.) υπό την ασφυκτική άμυνα τωνΒαγγέλη Μάντζαρηκαι Εϊσι Λο, που λογικά θα αναλάβουν και φέτος το μαρκάρισμά του. Αραγε, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του δεινού σκόρερ στην αναμέτρηση της Παρασκευής; Παρεμπιπτόντως, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε άλλα δύο Φάιναλ Φορ τα τέσσερα τελευταία χρόνια: Στον μικρό τελικό του Βερολίνου το 2009 (ΟΣΦΠ – Μπαρτσελόνα 79-95) και στον τελικό του Παρισιού το 2010 (Μπαρτσελόνα – ΟΣΦΠ 86-68).

«Ο Ναβάρο είναι μεγάλο μέγεθος. Θα δώσουμε προσοχή λόγω του ότι είναι ο κεντρικός άξονας της ομάδας, αλλά θα είναι ουτοπία να σταθούμε μόνο σε αυτόν αφού πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη με παίκτες τεράστιας αξίας(σσ.:Γιασικεβίτσιους,Λόρμπεκ,Μάικλ,Χουέρτας,Τόμιτς). Συνεπώς πρέπει να είμαστε ομαδικοί σε άμυνα και επίθεση για να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού και μίλησε για την ψυχολογία της ομάδας του: «Η ψυχολογία διαμορφώνεται πολλές φορές από ιδιαίτερους παράγοντες. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όσο πιο νωρίς όσα περισσότερα ματς γίνεται. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σταθούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι και τι εικόνα θα παρουσιάσουμε. Εγώ θεωρώ ότι αν μείνουμε στη διεκδίκηση της νίκης ως τα τελευταία λεπτά, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι με κάποιες σωστές αποφάσεις στο τέλος».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Πάουελ, τόνισε: «Ο Πάουελ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του, αισθάνεται ακόμη κάποιες ενοχλήσεις, αλλά δεν είναι παιδί που λέει πως πονάει και δεν βγαίνει εύκολα εκτός». Παρ’ όλα αυτά, ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λος Αντζελες Λέικερς δήλωσε «ενθουσιασμένος που μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι στη Βαρκελώνη και είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. Η κατάσταση με το γόνατο μου γίνεται όλο και καλύτερη, κάνω θεραπείες και κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι και καλύτερα Θα πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς ώστε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού»…