Κεφαλογιάννη-ΤΑΙΠΕΔ: Συνεργασία για τους τουριστικούς λιμένες

Η ιδιωτικοποίηση των τουριστικών λιμένων που διαχειρίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και οι θεσμικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την αξιοποίησή τους συζητήθηκαν στη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου κ. Τ. Αθανασόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ι. Εμίρη.
Στη συνάντηση αποφασίσθηκε η συστηματική συνεργασία του υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ για τους τουριστικούς λιμένες της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Παρουσιάστηκαν επίσης οι κατευθύνσεις και προβλεπόμενες ρυθμίσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωρικής Οργάνωσης και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό που θα ρυθμίζουν τη χωροθέτηση και οργάνωση των τουριστικών λιμένων. Συζητήθηκε ακόμα η επιτάχυνση και διευκόλυνση της αδειοδότησης των τουριστικών λιμένων, η οριοθέτηση των χερσαίων ζωνών και το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των λιμένων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση των τεσσάρων λιμένων με επίκεντρο τον Αλιμο (Αλιμος, Πόρος, Υδρα, Επίδαυρος) που αναμένεται να βγουν σε διαγωνισμό το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Επαφές στο Παρίσι
Εν τω μεταξύ, η κυρία Κεφαλογιάννη πρόκειται να μεταβεί δύο ημέρες στο Παρίσι, καθώς στις 17 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί με τη Γαλλίδα υπουργό Τουρισμού και Εμπορίου κυρία Σίλβια Πινέλ. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η περαιτέρω τουριστική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Atoutfrance κ. Κριστιάν Μαντέι, τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και αναπληρωτή γενικό γραμματέα Ο.Ο.Σ.Α. κ. Ιβ Λετέρμ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.