Ετοιµάστε το µόλις επιστρέψετε από τη δουλειά. Τρώγεται ζεστό. Το µόνο που χρειάζεται είναι να έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι.
Υλικά (για 4 άτοµα)
Για τα λαχανικά
- 300 γρ. καρότα, κοµµένα σε χοντρά µπαστουνάκια
- 200 γρ. σελινόριζα, κοµµένη σε χοντρά µπαστουνάκια
- 200 γρ. κρεµµύδια, κοµµένα στα 8
- 200 γρ. µανιτάρια στρογγυλά, κοµµένα στα 4
- 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες και ελαφρώς σπασµένες
- 10 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
- 5 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
- αλάτι
- 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 ml µουστάρδα, απαλή
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκοµµένο
- 2 γρ. θυµάρι, τριµµένο
- 2 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
- 5 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
- 20 ml έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 4-6 στήθη κοτόπουλου, µε την πέτσα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λαχανικά: Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά, αλατίζουµε και τα απλώνουµε σε ένα ελαφρώς λαδωµένο ταψί. Το µέγεθος του ταψιού θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα λαχανικά να απλώνονται σε µόνο µία στρώση, χωρίς να είναι πολύ στριµωγµένα.
Κοτόπουλο: Ρίχνουμε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και το χτυπάµε µε το σύρµα µέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αλατίζουµε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ανασηκώνουµε πολύ προσεκτικά την πέτσα του και απλώνουμε προσεκτικά το µείγµα του βουτύρου ανάµεσα στο δέρµα και στη σάρκα. Λαδώνουµε το κοτόπουλο εξωτερικά και το τοποθετούµε επάνω στα λαχανικά. Το ψήνουµε στον φούρνο, µέχρι το κοτόπουλο να γίνει ζουµερό και να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα. Τα λαχανικά θα πρέπει επίσης να έχουν αποκτήσει ωραίο χρώµα και να είναι µαλακά.