Συνδυάζει αγνά υλικά και ελαφριά γεύση. Αν τη φτιάξετε έτσι στρογγυλή, όλοι θα φάνε άκρη!
Υλικά
(για ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 30 εκ.)
Για το φύλλο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- 220 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. µαργαρίνη, λιωµένη
- 1 αβγό
- λίγο αλάτι ή 3 κ.σ. πεκορίνο, τριµµένο
Για τη γέμιση
- 2 κιλά πράσα, ψιλοκοµµένα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. ρύζι γλασέ, βρασµένο
- 800 γρ. φέτα, χοντροτριµµένη
- ½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
- 4 αβγά
- λευκό πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Φύλλο: Βάζουµε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και ζυµώνουµε καλά ώσπου να ενωθούν και να έχουµε µια οµοιογενή ζύµη. Χωρίζουµε το ζυµάρι σε δύο µπάλες.
Γέµιση: Σε βαθιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, προσθέτουµε το πράσο και µαγειρεύουµε για 6-8 λεπτά. Ρίχνουµε το γάλα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα έως ότου τα υγρά µειωθούν στο ελάχιστο. Αποσύρουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει. Προσθέτουµε το ρύζι, τη φέτα, τον άνηθο, τα αβγά και ανακατεύουµε καλά.
Σύνθεση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουµε τον πάγκο εργασίας και µε τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουµε τη µία µπάλα ζυµαριού σε φύλλο, όσο λεπτό θέλουµε. Λαδώνουµε το ταψί και στρώνουµε το φύλλο. Από πάνω απλώνουµε τη γέµιση, ανοίγουµε τη δεύτερη µπάλα σε φύλλο και σκεπάζουµε την πίτα. Χαράζουµε σε κοµµάτια, λαδώνουµε ελαφρώς το φύλλο µε πινέλο και ψήνουµε για 30-35 λεπτά.