Βάλαμε τη «φασολάδα» σε άλλη… συσκευασία και σας διαβεβαιώνουμε ότι αν δεν την τρώνε στην κλασική της εκδοχή, σε αυτή θα τη λατρέψουν.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
- 100-150 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 1-2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 300 γρ. ντομάτες, κονκασέ, στις οποίες έχουμε προσθέσει ½ φλ. νερό
- 200 γρ. ξερά φασόλια, καλά μουλιασμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αβγά
- 3-4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
Εκτέλεση
1.Σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο) και τα αφήνουμε να ιδρώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ με το νερό και τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν καλά και να χυλώσουν ελαφρώς. Στραγγίζουμε τη «φασολάδα» και κρατάμε τα λαχανικά και τα φασόλια σε μπολ. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στα χυλωμένα υγρά που προέκυψαν από το στράγγισμα και τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα.
2. Με τη μηχανή του πουρέ πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα φασόλια. Στον πολτό που θα δημιουργηθεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αβγά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπιφτέκια.
3.Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Tip: Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο χυλωμένη, την αφήνουμε να βράσει για περισσότερη ώρα προσθέτοντας 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο που θα της δώσει πιο μεστή γεύση.