Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στο Κοινοβούλιο η στάση του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ κ. Μιχ. Ταμήλου, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής ότι «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα».
Αν και η συνεδρίαση της υποεπιτροπής συνήλθε με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον προγραμματισμό του έργου της, ο κ. Ταμήλος διατύπωσε ευθέως την άποψη ότι «πάνω από μια φορά το μήνα δεν έχει νόημα να βρεθούμε». Και υπογράμμισε: «Δηλαδή τι; Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε εδώ κάθε βδομάδα να μορφωθούμε επιστημονικά; Θα αρχίσει τώρα ο χειμώνας και θα έχουμε συνέχεια Βουλή, κάθε μέρα και δεν θα έχουμε χρόνο»!
Παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «αυτή η επιτροπή δεν είναι αμειβόμενη», προκαλώντας την παρέμβαση της προεδρεύουσας κυρίας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η οποία του είπε ότι «αμείβεται μια συνάντηση το μήνα» (σ.σ. και όχι κάθε συνεδρίαση, όπως συμβαίνει με τις μόνιμες κοινοβουλευτικές επιτροπές). «Εν πάση περιπτώσει, εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο για να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον», πρόσθεσε ενοχλημένος ο κ. Ταμήλος, συμπληρώνοντας ότι «εδώ είμαστε πολιτικοί δεν είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου και δεν νομίζω ότι το νόημα της επιτροπής είναι να κάνουμε επιστημονική ανάλυση και να γίνουμε υδρογεωλόγοι…».
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, είπε ότι «δεν είναι δουλειά του βουλευτή να είναι στις επιτροπές και στη Βουλή όλη μέρα και να χάνει ώρες ολόκληρες, αλλά να βρίσκεται στα υπουργεία και να προωθεί τα αιτήματα του νομού του». Η άποψή του είναι ότι οι υποεπιτροπές έχουν βοηθητικό χαρακτήρα «και τις περισσότερες φορές δεν παράγεται ουσιαστικό έργο και καθόμαστε τέσσερις ώρες χωρίς να βγαίνει τίποτα», όπως πρόσθεσε στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι έχει προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη να μειωθούν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Σημειώνεται, ότι μετά και τις τελευταίες περικοπές που εξήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης, η συμμετοχή των βουλευτών στις συνεδριάσεις των επιτροπών θα αμείβεται με 75 ευρώ ανά συνεδρίαση (από 300 ευρώ που ήταν προ κρίσης).