Βηματοδότης – Κασιδιάρης: «Μόνον με τριαντάφυλλα χτυπάς τις γυναίκες»

Ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης, ασχολείται ακόμα περιπαικτικά και θρασύτατα με τα τηλεοπτικά (σε ζωντανή μετάδοση) χαστούκια

Ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης, ασχολείται ακόμα περιπαικτικά και θρασύτατα με τα τηλεοπτικά (σε ζωντανή μετάδοση) χαστούκια που έδωσε στην κυρία Λιάνα Κανέλλη. Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό GQ είπε ότι συμφωνεί με τη θεωρία ότι το μοναδικό πράγμα με το οποίο μπορείς να χτυπάς μια γυναίκα είναι ένα… τριαντάφυλλο. Έως εδώ καλά θα πείτε για τον… «νεο- ρομαντικό» βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αλλά συνέχισε και αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό επεισόδιο. Τη συγκεκριμένη στιγμή, είπε, δεν είχε καθόλου τριαντάφυλλα μαζί του. Είπε ακόμα ότι εκείνο το πρωί, έφαγε το συνηθισμένο του πρωινό από… All-Bran αλλά δεν ήπιε καφέ γιατί δεν ήθελε να ήταν σε… υπερδιέγερση. Φανταστείτε, δηλαδή, τι θα έκανε εάν έπινε και τον καφέ του. Όταν ρωτήθηκε εάν είναι σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνδρα να χτυπά μια γυναίκα, απάντησε ότι είναι εξίσου σοκαριστικό να βλέπεις μια γυναίκα να χτυπά έναν άνδρα.
***
Στο ίδιο αμερικανικό περιοδικό φιλοξενείται και συνέντευξη της κυρίας Λιάνας Κανέλλη η οποία αποκαλύπτει και το παρατσούκλι της για πολλά χρόνια. Ήταν η «Κριστιάν Αμανπούρ της Ελλάδας», η «Μπάρμπαρα Γουόλτερς και Όπρα Γουϊνφρεϊ της Ελλάδας». Είπε μάλιστα πως δεν αισθάνεται «αντιαμερικανίδα», ότι αγαπά τον αμερικανικό λαό και την ελευθερία του πνεύματός του και πρόσθεσε όμως ότι σιχαίνεται την αμερικανική πολιτική, τον ιμπεριαλισμό, τα πάντα και ευχήθηκε να είχε μία ευκαιρία να βγει στης ζωής της στο δρόμο, όπως ο Κέρουακ.
***
Στο GQ φιλοξενείται και συνέντευξη του δεύτερου τηλεοπτικού θύματος του κ. Κασιδιάρη, της κυρίας Ρένας Δούρου (της πέταξε νερό στο πρόσωπο), (στη φωτογραφία αριστερά). Η κυρία Δούρου λοιπόν είπε και τη φοβερή ατάκα: «Λένε ότι ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας πάρει τα σπίτια, θα σας πάρει την περιουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα σας … τις γυναίκες»!

***
Πάντως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε σε συνεργάτη μου ότι η συνέντευξη στο περιοδικό δόθηκε τον Ιούνιο, ότι το περιοδικό αυτό δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το κυριότερο εκνευρίστηκε με όσα λέγονταν εκείνη την εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακουσε μάλιστα (τον Ιούνιο) την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να λέει: «Εάν νικήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκετε ούτε… κουνουπίδια στις λαϊκές αγορές!».

***

Ο «Αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, αρχίζει να το παίρνει στα σοβαρά ότι μπορεί, με όσα έκνομα κάνει, το κόμμα του να τεθεί εκτός νόμου (δεν το παίζει «άφοβος», όπως πρώτα) και δηλώνει έτοιμος να φτιάξει… νέο κόμμα: «Τίποτα δεν μας εμποδίζει να ιδρύσουμε νέο κόμμα και να γνωρίζουν ότι αυτό θα το έχουμε κάνει στον κατάλληλο χρόνο, πριν μας θέσουν εκτός νόμου». Είδατε καμιά φορά που και η φοβέρα πιάνει; Το ΠαΣοΚ πάντως διά του κ. Ευ. Βενιζέλου (στη φωτογραφία δεξιά) του έχει κηρύξει τον πόλεμο, αναφέροντας την «αντισυνταγματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής».
***
«Αυτή η κοπελιά δεν έχει εμπειρία από επιτροπές και την έχουν πρόεδρο». Αυτά είπε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ (και πρώην δήμαρχος) κ. Μιχ. Ταμήλος. Η «κοπελιά» για την οποία μίλησε είναι η πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ. Ο κ. Ταμήλος τα «έριξε» στην Αυγερινοπούλου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, που είπε ότι μετέχει στην Υποεπιτροπή, αλλά δεν αμείβεται. Στην πραγματικότητα οι μετέχοντες βουλευτές αμείβονται μία φορά τον μήνα, αλλά κατά τον κ. Ταμήλο, η κυρία Αυγερινοπούλου αντί να συγκαλεί την Υποεπιτροπή μία φορά το μήνα (για να πληρώνονται) τη συγκαλεί… τέσσερις και η κάθε συνεδρίαση διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες: «Οι μισοί βουλευτές βαριούνται και φεύγουν, αλλά μου είπε ο γραμματέας της ΚΟ κ. Μπούρας εγώ να μένω, μπας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καμιά φασαρία». Κατά τον κ. Ταμήλο δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί πανεπιστημιακές διαλέξεις, δεν είναι καθηγητής, όπως είπε: «Να συνεδριάζει μία φορά τον μήνα, που οι βουλευτές πληρώνονται» ζήτησε.
***
Εκλεψαν ακόμα και το δάσος της Στροφιλιάς! Λαθροϋλοτόμοι επέδραμαν σε διάφορα δάση ανάμεσα στα οποία και αυτό της Στροφιλιάς και έκοψαν τα δένδρα για να τα πουλήσουν εν συνεχεία, στην περίοδο κρίσης και εξαθλίωσης που περνούμε, ως… καυσόξυλα. Κλέβουν δένδρα από παντού, ακόμα και από ιδιωτικές εκτάσεις, ενώ εκεί που έγινε το έλα να δεις είναι με τα ελαιόδενδρα. Πήγαν αρκετοί αυτή την περίοδο να μαζέψουν τις ελιές και δεν βρήκαν ούτε ελιές ούτε δένδρα! Πουλήθηκαν για καυσόξυλα. Σήμερα υπάρχουν 1.600 καταγγελίες στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος για κλοπή… δένδρων. Ήμαρτον!
***
Η απόφαση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) να επανεξετάσει το θέμα της συμμετοχής της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, με την αιτιολογία ότι σε εποχές κρίσεις και μνημονίου δεν είναι επιτρεπτά τα «πανηγυράκια», αιφνιδίασε πολλούς στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης (στη φωτογραφία αριστερά) για παράδειγμα, ετάχθη υπέρ της απόφασης για την κατάργηση της συμμετοχής και της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως κ. Σ. Κεδίκογλου έχει διαφορετική άποψη.
***
Ο κ. Κεδίκογλου, έλεγε σε συνεργάτη μου ότι η Eurovision φέρνει έσοδα και επιπλέον δεν μπορείς να στερήσεις σε περίοδο κρίσης το χαμόγελο από τον τηλεθεατή, που τόσο υποφέρει. Ο κ. Κεδίκογλου όμως έχει αντιρρήσεις από αισθητικής άποψης του όλου διαγωνισμού και εξετάζει το όλο ζήτημα.
***
Ποιος υπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη και τον παρακάλεσε να τον σώσει από τη φυλακή; Του ύψωσε μάλιστα και τα χέρια του, ωσάν να περίμενε να του περάσουν… χειροπέδες. Είναι ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος να σημειώσω ότι τις προάλλες δέχτηκε συγχαρητήρια για τη δραστηριότητά του από Γερμανό υπουργό, αλλά, όπως είπε στον κ. Κουβέλη, κινδυνεύει να πάει φυλακή, εάν δεν λυθεί το θέμα των διοικήσεων των νοσοκομείων: «Θα πέσουν τα ταβάνια πάνω μου» του είπε, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη «Όπως τα έζησα, 1961-1981»

***
Με την παρουσίαση του βιβλίου του ο κ. Βαρβιτσιώτης (στη φωτογραφία αριστερά) κατάφερε να ενώσει τη Δεξιά με την Αριστερά, αφού μπορεί να αποχώρησε από την ενεργό πολιτική σκηνή ωστόσο η παρουσία του εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά έντονη. Ηταν εκεί οι πάντες (θα το διαβάσετε σε άλλη στήλη), αλλά εκείνο που έχει σημασία ήταν τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν. Ένα απ΄ αυτά ήταν του κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον κ. Α. Λοβέρδο (παρουσία και της κυρίας Ελένης Κούρκουλα). Ο υπουργός Εξωτερικών εξιστορούσε ότι ήταν έτοιμος να επιβιβασθεί στο αεροσκάφος για να πάει στην Αλβανία, όταν πληροφορήθηκε τη δήλωση του Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας» και έκανε αμέσως πίσω.
***
Πάντως, θέλω να σημειώσω ότι guest star της βραδιάς ήταν η νεαρή κόρη του πρώην υπουργού κυρία Ελένη Βαρβιτσιώτη, η οποία έκλεισε την όλη εκδήλωση λέγοντας ότι το βιβλίο αποτελεί ένα λυσάρι για τον πατέρα μου. Και ο ίδιος ο συγγραφέας σε κάποια στιγμή είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Παλαιότερα η τιμιότητα και η εντιμότητα ήταν αυτονόητη για τους πολιτικούς, σήμερα θεωρείται προσόν».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.