Για «μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους» μίλησε ο Κ.Βαξεβάνης μετά την έκδοση της απόφασης.
Παράλληλα ευχαρίστησε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος στην απολογία του υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα, δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα».
Για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι «είναι ένα ντοκουμέντο που απέδειξε και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, ενώ επάνω του στηρίχτηκαν εκβιασμοί. Δύο έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο, τι ακριβώς έκανε πριν τις εκλογές με το στικάκι και δεν πήραν απάντηση. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό. Η λίστα είναι ένα κοινωνικό, πολιτικό και πάρα πολύ σοβαρό θέμα» τόνισε.
Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι υπεύθυνος για την ενοχοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λίστα. Οσο για την αναφορά στη λίστα ότι όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή είναι βουτηγμένοι στην παρανομία ο δημοσιογράφος είπε ότι «δεν την έχω πει εγώ, την έχει πει η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Βενιζέλος, ο Καπελέρης».
Στις 18.20 ο δημοσιογράφος ξεκίνησε την απολογία του. Προηγουμένως κατέθεσε, ως μάρτυρας υπεράσπισης, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά τη σχεδόν δίωρη κατάθεσή της, άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η λίστα Λαγκάρντ να έχει αγοραστεί.
Βασικό σκεπτικό της, το γεγονός ότι επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, τα μυστικά κονδύλια (κωδικός απόρρητων εξόδων) του προϋπολογισμού εμφανίσθηκαν διογκωμένα κατά 100 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ως μάρτυρας κατέθεσε και η καλλιτέχνιδα κυρία Δήμητρα Γαλάνη.