Η τέλεια «γυναικεία» μέρα

Με το καθημερινό «ζογκλάρισμα» ανάμεσα σε σπίτι, εργασία, παιδιά και σύντροφο, πολλοί θα πίστευαν ότι η ιδανική μέρα για μια γυναίκα θα περιελάμβανε ολοήμερο σπα μακριά από κάθε υποχρέωση.

Με το καθημερινό «ζογκλάρισμα» ανάμεσα σε σπίτι, εργασία, παιδιά και σύντροφο, πολλοί θα πίστευαν ότι η ιδανική μέρα για μια γυναίκα θα περιελάμβανε ολοήμερο σπα μακριά από κάθε υποχρέωση.

Νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία και του Πολυτεχνείου της Τζόρτζια (Georgia Tech) στις ΗΠΑ, όμως άλλα έδειξε. Βάσει των ευρημάτων, πρώτη προτεραιότητα στην καθημερινότητα μιας γυναίκας αποτελούν οι ρομαντικές στιγμές που μοιράζεται με τον σύντροφό της, χρονικής διάρκειας 106 λεπτών.

Πολύς έρωτας, λίγη εργασία

Οι επιστήμονες ζήτησαν από συνολικά 900 γυναίκες μέσου όρου ηλικίας 38 ετών να καταγράψουν το καθημερινό τους πρόγραμμα περιγράφοντας πώς αισθάνονται για κάθε πράγμα που κάνουν. Στόχος των ειδικών ήταν η δημιουργία του ιδανικού «προγράμματος» μιας γυναικείας μέρας.

Από τις απαντήσεις των εθελοντριών προέκυψε ότι πρώτος στην κατάταξη ήταν ο οκτάωρος νυχτερινός ύπνος. Αμέσως μετά η προσοχή των γυναικών στρέφεται στις προσωπικές τους σχέσεις για 106 λεπτά, στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και Διαδικτύου για 98 λεπτά και στην κοινωνικοποίηση για 82 λεπτά. Στη συνέχεια ακολουθεί η 78λεπτη ξεκούραση, ψώνια διάρκειας 56 λεπτών και 57 λεπτά τηλεφωνικών συνομιλιών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ποικιλία αποτελούσε το πλέον σημαντικό συστατικό του ημερήσιου προγράμματος μιας γυναίκας γεγονός που εξηγεί τα επιπλέον 68 λεπτά σωματικής άσκησης και τα (μόλις) 36 λεπτά εργασίας.

«Αντικείμενο της μελέτης μας ήταν το πώς θα έμοιαζε η τέλεια μέρα, δεδομένου του ότι και οι πιο απολαυστικές δραστηριότητες γίνονται συνήθως λιγότερο ευχάριστες όταν πραγματοποιούνται πολύ συχνά και έχουν μεγάλη διάρκεια», αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Economic Psychology».

«Για μεγαλύτερη ευημερία οφείλουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στα φιλικά μας πρόσωπα, ακόμη περισσότερο χρόνο στους συγγενείς μας και πολύ λιγότερο χρόνο στο αφεντικό και στους συναδέλφους μας» καταλήγουν οι επιστήμονες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.