Υλικά για 6 άτομα
Για το ταμπουλέ
1½ φλ. πλιγούρι
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα, μεγάλη, σε μακρόστενες φέτες
2 κολοκυθάκια, σε μακρόστενες φέτες
1 κίτρινη πιπεριά, σε μακρόστενες φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε μακρόστενες φέτες
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
15 φύλλα ρόκας + 10 ακόμη για γαρνίρισμα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
15 φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
55-60 ml χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ξίδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φιλέτα πέστροφας, καπνιστής
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε χλιαρό νερό ίσα να το καλύπτει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Αλείφουμε με λάδι τις φέτες από τη μελιτζάνα, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, ψιλοκόβουμε τα ψητά λαχανικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το πλιγούρι, μαζί με την ντομάτα, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τη ρόκα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τουλάχιστον 10-15 λεπτά να μαριναριστούν.
Συνοδεύουμε με πέστροφα καπνιστή, μαριναρισμένη με λίγο λαδολέμονο, τα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.