Μπρατισλάβα, αποστολή

Κρίσιμη, αλλά όχι καθοριστική, χαρακτήρισε τη δυάδα των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας με Βοσνία και Σλοβακία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κ. Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από την αναμέτρηση της Τρίτης (16/10) στη Μπρατισλάβα με την οποία ολοκληρώνονται τα «ντέρμπι» του 7ου προκριματικού ομίλου.

«Αυτή η δυάδα αγώνων είναι κρίσιμη, αλλά όχι καθοριστική. Εχουμε άλλα έξι ματς και να ξαναπαίξουμε με Βοσνία και Σλοβακία, με τις οποίες θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Επιπλέον μη ξεχνάμε, ότι ενώ εμείς θα έχουμε αντιμετωπίσει και τις δύο, αυτές δεν έχουν παίξει ακόμη μεταξύ τους» είπε ο πορτογάλος τεχνικός αναφερόμενος στο γεγονός ότι Ελλάδα, Σλοβακία και Βοσνία ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς έπειτα από τρεις αγώνες.

Οσο για τις ελλείψεις ο κ. Σάντος υποστήριξε ότι «αυτές δεν αποτελούν δικαιολογία ή ελαφρυντικά, εμείς έχουμε παίκτες για όλες τις θέσεις και θα αγωνιστούμε με δύο κεντρικούς αμυντικούς με στόχο τη νίκη, όπως σε κάθε ματς. Δεν υπάρχουν γραμμές στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο στη θεωρία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο φάσεις: αυτή που η ομάδα έχει τη μπάλα στα πόδια των παικτών και προσπαθεί να πετύχει γκολ και σε αυτήν που η μπάλα είναι στους αντίπαλους και προσπαθούν να την κλέψουν».

Παράλληλα αναφερόμενος στην ευκαιρία που απώλεσε ο Φάνης Γκέκας να σκοράρει απέναντι στη Βοσνία ο πορτογάλος τεχνικός σημείωσε: «Ηρθαμε για τη νίκη και για να το πετύχουμε θα πρέπει να σημειώσουμε γκολ, αυτό που δεν καταφέραμε απέναντι στη Βοσνία. Με τη Βοσνία μετά το πρώτο 20λεπτο είχαμε λάθος τοποθετήσεις. Χάσαμε την ορμή μας κι επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να ισορροπήσει το ματς και να μας απειλήσει. Ο Γκέκας έχει τρομερή θέληση να πετύχει γκολ, όπως και όλοι οι παίκτες μας. Ελπίζω να επαναληφθεί ό,τι και πριν από δύο χρόνια όταν η Ελλάδα κέρδισε στη Μπρατισλάβα 2-0 τη Σλοβακία με δύο γκολ του Γκέκα».

Ο προπονητής της Σλοβακίας κ. Μίχαλ Χιπ προφανώς στην προσπάθειά του να μεταφέρει την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδας ως φαβορί. «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πούμε την αλήθεια ότι δηλαδή θα παίξουμε όπως σε κάθε ματς για τη νίκη, αλλά δεν λέμε ότι είμαστε φαβορί. Ξέρουμε ότι και οι δύο ομάδες θα παίξουν για τη νίκη και στο τέλος θα δούμε ποιος θα τα καταφέρει. Η αντίπαλός μας διακρίνεται για την ομαδικότητά της, ενώ έχει κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν εξαιρετικά ατομικά στοιχεία».