Υλικά για 6-8 άτομα
1 κιλό δαμάσκηνα, ώριμα, χωρίς κουκούτσια
1 φλ. ζάχαρη, καστανή
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. υγρό άρωμα βανίλιας
400 γρ. μπισκότα ή παξιμάδια κανέλας
3 κ.σ. βούτυρο, σε κυβάκια
500 γρ. παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να σταθούν όση ώρα ετοιμάζουμε την κρούστα.
Θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα στο πολυμίξερ ή τα κοπανάμε με κάτι βαρύ, π.χ. μια κονσέρβα, αλλά δεν τα κάνουμε σκόνη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα μπισκότα στα δαμάσκηνα, μοιράζουμε το βούτυρο από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρουμε το κραμπλ χλιαρό με μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια.