Ολυμπιακοί Αγώνες εν έτει 2012 Κάποτε και συγκεκριμένα πριν από 2.000 χρόνια, οι ολυμπιακοί αποτελούσαν για τον Αρχαίο Κόσμο, περίοδο πανηγυριού και ειρήνης. Έβλεπε εκεί κανείς αθλητές όλων των ηλικιών ,να αγωνίζονται για ένα κλαδί ελιάς. Υπήρχε σεβασμός, θαυμασμός και οι τότε αγωνιστές αποτελούσαν πρότυπο προς μίμηση για τους νέους. Ακόμα ,και θρησκευτικές τελετές παίρναν μέρος στην Αρχαία Ολυμπία ,αποδεικνύοντας την Ιερότητα του θεσμού. Εκείνες οι προσωπικότητες αποτελούσαν την πηγή έμπνευσης για τον λαό και ήταν φάρμακο, σκεπτόμενος κανείς τις δύσκολες συνθήκες ζωής της τότε εποχής. Και έτσι όπως και τότε, έτσι και σήμερα έχουμε τον Διεφθαρμένο πλέον θεσμό των Ολυμπιακών αγώνων.

Παρατηρούμε αθλητές χωρίς ιδιαίτερο υπόβαθρο να δοξάζονται και να καλύπτονται με χρυσό. Αθλητές που εκμεταλλεύονται την πρόσχερη δόξα τους ,μιας και είναι αστέρια που λάμπουν για λίγο και καταφεύγουν σε όργια ηδονής. Χαρακτηριστικά ,ο αθλητής από την Τζαμάικα ο Γιουσέιν Μπολτ μετά από τις απανωτές επιτυχίες του, πιάστηκε τρόπον τινά αλλά και προδόθηκε με φωτογραφίες άλλων αλλά και με δικές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ερωτοτροπεί με νεαρές καλλονές. Επίσης , δεκάδες υποθέσεις οργίων έρχονται σιγά σιγά στο φως σχετικά με τις κολασμένες νύχτες των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου.

Προσωπικά ,αισθάνεται κανείς αηδία ,και ιδιαίτερα ένας γονιός ,όταν βλέπει ,τα παιδιά του να έχει πρότυπα αποτυχημένες και ψυχοσωματικά ανώριμες προσωπικότητες. Βέβαια , ακούγονται ιστορίες και για την Ελληνική αποστολή στο Λονδίνο ,χωρίς κανένας να είναι σίγουρος ,οτι θα μας πέσουν τα μαλλιά ,με αυτά που ίσως βγουν στην φόρα. Από την άλλη μεριά ,και επειδή απλά ,όπου υπάρχει βούρκος κάπου υπάρχει και γάργαρο νεράκι, η Νότιος Αφρική έστειλε ένα γίγαντα στους αγώνες,ανώτερο από όλους τους ντοπαρισμένους αποτυχημένους. Ένα άνθρωπο σακάτη τον Όσκαρ Πιστόριους , που έβαλε γυαλιά σε όλο τον κόσμο με την δύναμή του κάνοντας εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ,να ανατριχιάσουν.

Και για την Ιστορία, ο συγκεκριμένος δεν είναι μόνο γίγαντας στα στάδια,αλλά είναι και πολύ καλός σαν άνθρωπος. Επιπλέον ,μέσα στα στάδια εκτός από την καρδιά μας που χτυπούσε με αγωνία για τις Ελληνικές συμμετοχές,χτυπούσε δυνατά και για τον Όσκαρ. Εκτός από αυτό, κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί και με το θέμα των Ελληνικών Συμμετοχών που ήταν ανύπαρκτες και να καταλάβουμε επιτέλους για ποιο λόγο μια χώρα που πριν 8 χρόνια είχε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς, από τότε να έχει παρατημένες εγκαταστάσεις. Τέλος ,πάντα μαζί με τις πέτρες οι οποίες φαίνονται στον δρόμο ,θα υπάρχουν και τα διαμάντια ,που είναι κρυμμένα από κάτω. Ελπίδα λοιπόν και κουράγιο, καθώς εάν ένας σακάτης διακρίνεται σε Παγκόσμιους Αγώνες,φαντάσου εσύ τι μπορείς να κάνεις.