Για το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ{{{ moto }}}

Ήταν ένας καλός νόμος, στην αρχή, στη φιλοσοφία του, γιατί αντιμετώπιζε κατά ένα τρόπο τον κομματισμό που υπήρχε στα πανεπιστήμια ιδρύματα σε πολύ μεγάλη έκταση και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έπρεπε όμως να γίνουν κάποιες επιμέρους αλλαγές που θα αποκαθιστούσαν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Στο κάτω – κάτω η Βουλή, δεν συμφωνεί άπαξ σε κάτι. Δηλαδή το νομοθετικό σώμα έχει το δικαίωμα κάτι να το ξαναδεί , ν’ αλλάξει κάτι σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις, σε κάποιο νόμο και να αναγνωρίζει ,τυχόν, λάθη που έχει κάνει. Αυτή είναι και η ουσία της Δημοκρατίας, η συζήτηση και η ανανέωση. Άλλως θα είχαμε τους νόμους ακόμη από την εποχή του Περικλή. Άρα δεν συμφωνώ, ούτε με την άποψη ότι συνιστά ύβρη, όπως εκφράστηκε από κάποιους, ούτε ότι συνιστά μια εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, από τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης. Νομίζω ότι είναι υπερβολές που πρέπει να αποφεύγονται.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τα νέα μέτρα και τον κ Σαμαρά

Ο κ Σαμαράς μας διαβεβαίωνε πριν τις εκλογές ότι έχει 18 δις εκατ ευρώ ως αντισταθμιστικά ισοδύναμα, με τον Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ. Επίσης μας έλεγε ότι το φάρμακο σκοτώνει. Και τώρα δεν κρατιέται από το να πάρει οριζόντια μέτρα μέσα σε τρεις μέρες. Και να γίνει ο καλύτερος μαθητής της τρόικας. Εμείς συμπράξαμε σ αυτή την κυβέρνηση και μάλιστα το κάναμε, χωρίς να φοβηθούμε το πολιτικό κόστος, από την πρώτη στιγμή, για να υπάρξει μια δυνατή φωνή στη επαναδιαπραγμάτευση. Για να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι της ύφεσης και της υπανάπτυξης. Δεν συμπράξαμε για να πάρουμε πάλι οριζόντια μέτρα 11,5 δις ευρώ.