Ο Μότσαρτ μαγεύει τους Παριανούς

Συναυλία με έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπραμς, Μπαχ, Γιόχαν Στράους (του νεότερου) και Πιατσόλα θα πραγματοποιήσει στην Πάρο στις 27 Ιουλίου το συγκρότημα κλασικής μουσικής Mozarte Trio Salzburg. Ιδρυμένο το 2006 από την αυστριακή πιανίστρια Ζίγκριντ Χαγκν, το συγκρότημα εκτός από την ίδια στο πιάνο, αποτελείται από τη Μαργκαρέτε Χλάβα (βιολί) και τη (Γιούλια Αμερερ) στο βιολοντσέλο. Κύριο συστατικό της επιτυχίας του συγκροτήματος η κοινή αγάπη των τριών μουσικών για τη μουσική δωματίου καθώς και η μακροχρόνια φιλία που τις ενώνει αφού σπούδασαν μαζί στο μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και στο Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ.

Το ρεπερτόριο του Mozarte Trio Salzburg δεν περιορίζεται μόνο στις συνθέσεις του Μότσαρτ. Οι τρεις φίλες ασχολούνται με όλα τα αριστουργήματα της κλασικής, της ρομαντικής και της μπαρόκ μουσικής, γεγονός που εντυπωσιάζει το κοινό το οποίο αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια δίνοντας το «παρών» κάθε φορά στις συναυλίες τους. Μέσω των μουσικών περιοδειών του, το συγκρότημα Mozarte Trio Salzburg έχει δημιουργήσει μια διαπολιτισμική σχέση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ανταλλάσσει απόψεις, ιδέες και «πιστεύω» με άτομα διαφορετικών ηλικιών, πολιτισμών και θρησκειών.

Η Ζίγκριντ Χαγκν λάτρεψε την Πάρο όταν πριν από μερικά χρόνια την επισκέφθηκε με τον σύζυγό της για διακοπές. Εμεινε έκπληκτη από τις αμμουδερές παραλίες και τα κρυστάλλινα χρώματα του βυθού, τον λαμπερό ήλιο αλλά και το Πάρκο Πάρου. Η μεγαλύτερη παρόρμησή της ήταν το μεγάλο Αμφιθέατρο του νησιού. Η ίδια λέει ότι όταν αντίκρισε το πάρκο για πρώτη φορά, έκλεισε τα μάτια της και ονειρεύτηκε το συγκρότημά της να στέκεται πάνω στη σκηνή και να μαγεύει τα πλήθη με υπέροχες μελωδίες και ρυθμούς που μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού ακροατή.

Την επόμενη ώρα επικοινώνησε με το πάρκο προκειμένου να κλείσει τον χώρο και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και όπως φαίνεται τελικά τα κατάφερε…

Η συναυλία θα είναι μια διοργάνωση του Πάρκου Πάρου με τη στήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ ενώ τα παιδιά από 12 ετών και κάτω θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.