Ο ΠΑΟ έχασε Μπατίστ και Καϊμακόγλου, αλλά πήρε Πάνκο

Λίγες ώρες αφότου είχε πληροφορηθεί ότι δύο παίκτες του θα συνέχιζαν την καριέρα τους σε άλλη... μπασκετική γειτονιά, ο Μάικ Μπατίστ στην τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ο Κώστας Καϊμακόγλου στη ρωσική Ούνιξ Καζάν, ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα: τον πρώτο σκόρερ και MVP του ισπανικού πρωταθλήματος, Αμερικανό Αντι Πάνκο (35 ετών, 2,04 μ.), ο οποίος παρά τα... χρονάκια του έρχεται στη χώρα μας με πολύ εξαιρετικές συστάσεις.

Λίγες ώρες αφότου είχε πληροφορηθεί ότι δύο παίκτες του θα συνέχιζαν την καριέρα τους σε άλλη… μπασκετική γειτονιά, ο Μάικ Μπατίστ στην τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ο Κώστας Καϊμακόγλου στη ρωσική Ούνιξ Καζάν, ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα: τον πρώτο σκόρερ καιMVPτου ισπανικού πρωταθλήματος, Αμερικανό Αντι Πάνκο (35 ετών, 2,04 μ.), ο οποίος παρά τα… χρονάκια του έρχεται στη χώρα μας με πολύ εξαιρετικές συστάσεις.

«Μην σας ξεγελά η ηλικία του. Ο Αντι μπορεί να είναι 35 ετών, αλλά το κορμί του παραπέμπει σε… 25άρη. Είναι φοβερά αθλητικός και παίζει όπως ακριβώς θέλει ο κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης. Τόσο με πρόσωπο προς το καλάθι, διαθέτοντας μάλιστα δολοφονικό τρίποντο, όσο και με πλάτη στο καλάθι ποστάροντας τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαία η ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του ισπανικού πρωταθλήματος με την ομάδα μας», εξήγησε στο «Βήμα» ο συμπαίκτης του Αμερικανού και συγκάτοικός του στα ταξίδια της Λαγούν Αρο, Μανόλης Παπαμακάριος.

«Ενα επίσης στοιχείο που διακρίνει τον Αντι είναι ο επαγγελματισμός και η ανταγωνιστικότητά του. Ειδικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες της ΛίγκαςACB, που θεωρείται από όλους ως η κορυφαία της Ευρώπης, είχε πάντα απίστευτο κίνητρο. Οχι μόνο είχε ηγετικό ρόλο σε αυτά τα ματς, αλλά συνήθως φόρτωνε τα καλάθια τους με 25-30 πόντους», συμπλήρωσε ο έλληνας συμπαίκτης του στη Λαγούν, η οποία τερμάτισε στην πολύ τιμητική πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ και Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 14 από τους 36 αγώνες του ο Πάνκο σημείωσε περισσότερους από 20 πόντους κατά την περίοδο 2011-12, ενώ το ρεκόρ του ήταν 30 πόντοι με 5/8 τρίποντα απέναντι στην Εστουντιάντες. Κατά τη διάρκεια της 13χρονης καριέρας του πέρασε και από την Ελλάδα φορώντας τέσσερις φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ την περίοδο 2006-07. Ετυχε, όμως, στην αλλαγή προπονητή (από τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον Κώστα Πιλαφίδη), δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί γρήγορα και έχασε τη θέση του επιστρέφοντας στη Λαγούν, όπου αγωνίστηκε συνολικά επί 4,5 χρόνια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.