ΚΚΕ: Ζητεί απαντήσεις για τη στήριξη του ΙΚΑ από την κυβέρνηση

Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) συναντήθηκε την Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα.

Με το προεδρείο τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) συναντήθηκε την Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων δεν θα σταθεί σε όλα αυτά τα γενικά που θα πει η κυβέρνηση, αλλά θα διεκδικήσουμε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός πώς θα στηριχθεί το ΙΚΑ και να δηλώσει ότι είναι εξασφαλισμένες όλα τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις» δήλωσε η γενική γραμματέας.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ έχει προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει, ωστόσο τόνισε ότι «χρειάζεται από τώρα παρέμβαση και των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και των σωματείων των συνταξιούχων, διότι οι κίνδυνοι είναι βέβαιοι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος είπε ότι με την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του ΙΚΑ την οποία η Ομοσπονδία είχε αποστείλει σε όλα τα κόμματα και στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, αποδεικνύεται ότι «το ΙΚΑ χρειάζεται 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, επιπλέον της κρατικής επιχορήγησης για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι».

«Θέλουμε τη στήριξη του ΚΚΕ και όλων των κομμάτων για να πληρώνονται οι συντάξεις και να εξασφαλίζουν οι συνταξιούχοι τα φάρμακά τους» κατέληξε ο κ. Χατζόπουλος.

Αυξημένα έσοδα τον Ιούνιο

Αυξημένες κατά 41,19%, είναι οι εισπράξεις Ιουνίου του ΙΚΑ από τις καθυστερούμενες εισφορές. Ελαφρά αύξηση της τάξης του 3% παρουσιάζουν και τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσά του Ιουνίου του 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, τον Ιούνιο εισπράχθηκαν από καθυστερούμενες οφειλές 75.443.659 ευρώ.

Από τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές εισπράχθηκαν 881.617.162,11 ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.