Αρωμα τρομοκρατίας πίσω από τον εμπρησμό της Microsoft

Σαν πρόβα ένοπλης οργάνωσης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «αναβαθμισμένες» βομβιστικές επιθέσεις, θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τον εμπρησμό -λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης- με γκαζάκια των γραφείων της Microsoft στην λεωφόρο Κηφισίας 221, στο Μαρούσι. Τρεις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο Βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.

Σαν πρόβα ένοπλης οργάνωσης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «αναβαθμισμένες» βομβιστικές επιθέσεις, θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τον εμπρησμό -λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης- με γκαζάκια των γραφείων της Microsoft στην λεωφόρο Κηφισίας 221, στο Μαρούσι. Τρεις τουλάχιστον άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν 14 γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης που ήταν στο φορτηγάκι.

Οι αστυνομικοί μιλούν για «άριστα οργανωμένη επιδρομή, καταδρομικού τύπου, που θυμίζει ένοπλες οργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς όπου όμως αποφεύγεται να προκληθούν μεγάλες ζημιές. Το βαν που χρησιμοποιήθηκε είχε κλαπεί στις 12 Μαΐου από την Κηφισιά. Εξετάζουμε την περίπτωση η επίθεση στην Microsoft να έχει σχέση με την οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικής βόμβας στο μετρό στις 25 Φεβρουαρίου 2012. Και στις δύο περιπτώσεις τα κτυπήματα που επιχειρούν έχουν στοιχεία εντυπωσιασμού. Ωστόσο ερευνάται η περίπτωση στην επίθεση της Microsoft να συμμετείχε μία από τις ομάδες αντεξουσιαστών – όπως η «Μηδενική Ανοχή» και άλλες -που έχουν προχωρήσει και σε άλλες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων πολιτικών, εταιρειών κτλ. τους τελευταίους μήνες».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκουν ορισμένες ομοιότητες με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης -στις 18 Φεβρουαρίου 2009- με γκαζάκια του «Επαναστατικού Αγώνα» στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε κλεμμένο όχημα που ήταν εκείνη την φορά παγιδευμένο με φιάλες υγραερίου γεμάτες ANFO. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «οι κινήσεις των δραστών σε αυτές τις δύο περιπτώσεις έχουν πολλές ομοιότητες. Ομως στην περίπτωση της Microsoft χρησιμοποιήθηκαν μόνο εμπρηστικοί μηχανισμοί, σαν οι δράστες να δοκιμάζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους, αποφεύγοντας όμως καταστροφικές επιθέσεις. Σε μία αναντιστοιχία προετοιμασίας κτυπήματος και τελικού αποτελέσματος που μας προβληματίζει. Είναι πιθανόν να μην έχουν ακόμη δυνατότητα απόκτησης όπλων και εκρηκτικών και να αρκούνται στους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Ομως ίσως αυτό γρήγορα να αλλάξει».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι κάποιοι οργανωτές ένοπλων ομάδων δοκιμάζουν «νέα μέλη», σε διαφόρου τύπου επιθέσεις, πριν τους ενεργοποιήσουν σε οργανώσεις μεγαλύτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και με κλιμακούμενη δράση. Το ίδιο δηλώνουν ότι συνέβη και στις περίπτωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με επιθέσεις στον ΗΣΑΠ στην Κηφισιά αλλά και σε άλλες ένοπλες οργανώσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.