Πριν αποφασίσουν τα δίδυμα αδέρφια να κάνουν δικό τους μαγαζί είχαν ήδη περάσει από την κουζίνα άλλων κρητικών εστιατορίων της Αθήνας. Με πατέρα εστιάτορα, ο Μανώλης και ο Κώστας το είχαν καημό να φέρουν τις κρητικές γεύσεις στην πρωτεύουσα, όπως εκείνοι τις ξέρουν και τις αγαπούν.

Την ημέρα που πήγαμε το μαγαζί ήταν γεμάτο, δεν υπήρχε ούτε καρέκλα άδεια, και όχι, δεν ήταν όλοι κρητικοί. Στα κλασικά πατήσαμε και δοκιμάσαμε ντολμαδάκια νόστιμα και αφράτα, αβγά με στάκα, πολύ καλούς κολοκυθοκεφτέδες, πλούσια και γευστική σαλάτα Τζιμπραγά, αρνί οφτό όμορφα ψημένο και συκωτάκια ριγανάτα με καλοτηγανισμενες πατάτες τσικαλάτες.

Το πιλάφι (αυτό που λένε γαμοπίλαφο κι ας μη γίνεται γάμος) ήταν χυμώδες και αρωματικό, αλλά λίγο περισσότερο βρασμένο απ’ όσο θα έπρεπε. Η κουζίνα νόστιμη, τίμια, και οι μερίδες πλούσιες δικαιολογούν την προσέλευση του κόσμου που εμφανώς περνάει καλά.

Δεν τρελάθηκα: Που στις σαλάτες διάβασα «με μανούρι και σος λιαστής ντομάτας».

Πληρώνεις:
Για τα ορεκτικά 4,20-6,20 €, τα κύρια 7,90-11,50€, τις σαλάτες 6,90-8,20€.

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, τηλ. 210 6532 278, 6937 371 111