Προετοιμασία: 15′
Μαγείρεμα: 10′
Υλικά για 1 άτομο3 λεπτές φέτες ψωμί από ζυμωτό καρβέλι
½ στήθος κοτόπουλου, ψητό ή βραστό
1 φέτα μανούρι ή ανθότυρο, πάχους 1 εκ.
λίγο κίτρινο τυρί, τριμμένο
1 κ.σ. πέστο βασιλικού από βαζάκι
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
πράσινη σαλάτα
έ.π. ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο. Στην τοστιέρα, σε τηγάνι-γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου απλώνουμε και ψήνουμε το ψωμί (η μία φέτα πασπαλισμένη με το τριμμένο τυρί), το κοτόπουλο και το μανούρι (ή ανθότυρο).
Απλώνουμε στη μία φέτα το πέστο και επάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού όπου έχουμε απλώσει τον πελτέ ντομάτας και επάνω βάζουμε το μανούρι.
Πιπερώνουμε και κλείνουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, με το κίτρινο τυρί που έχει λιώσει στην εξωτερική επιφάνεια. Καρφώνουμε τα δύο μισά με οδοντογλυφίδες για να μη διαλυθούν και κόβουμε στη μέση. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα που θα περιχύσουμε με λαδόξιδο.
Tips
Ταιριάζει εξίσου και η φέτα, μόνο που δεν θέλει ψήσιμο.
Αντί για κοτόπουλο, κόψτε τη χοιρινή μπριζόλα που έχει μείνει, το σουβλάκι, ακόμη και τον γύρο.
Πέστο και ντοματοπελτές καλό είναι να υπάρχουν στο ντουλάπι σας.