Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ξανά με δηλώσεις του ο τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις που προκάλεσε η προηγούμενη παρέμβασή του ότι η Ελλάδα ζητάει ελεημοσύνη από την ΕΕ και το ΔΝΤ και η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει σαν κι αυτήν – κάτι που προκάλεσε την έντολη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ομιλία του λοιπόν στα επίσημα εγκαίνια 51 επενδύσεων στην πόλη Ντενιζλί, ύψους 438 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πόλης καθώς επίσης και σε διάφορα οικονομικά στοιχεία αναφορικά με την ανάπτυξη της Τουρκίας. Όπως υπογράμμισε, «κατά το 2011 η Τουρκία ήταν η δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη παγκοσμίως μετά την Κίνα. Ο στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να αυξήσουμε το απόθεμα συναλλάγματος στην Κεντρική Τράπεζα στα 100 δις δολάρια».

Η πρώτη, απαξιωτική, αναφορά Ερντογάν στην Ελλάδα είχε γίνει έπειτα από τα όσα είχε πει ο επικεφαλής της αξιωματκής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε κατακρίνει τον Πρωθυπουργό όταν αυτός είχε πει ότι αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους «θα γίνουμε σαν την Ελλάδα».

Απαντώντας, ο Ερντογάν είπε από το Ντενιζλί: «Ορισμένοι αμφισβητούν τα νούμερα και δεν ξέρουν ούτε καν να διαβάσουν. Γιατί όμως εσύ (σσ. Κιλιτσντάρογλου) αυτούς τους ακολουθείς και χρησιμοποιείς το ύφος τους; Λες ότι η οικονομία της Ελλάδος είναι καλύτερη από αυτή της Τουρκίας. Μόλις πέρσι έλεγες ‘εμείς θα σώσουμε την οικονομία της Ελλάδος’. Έτσι δεν είχες πει; Μια ελληνική εφημερίδα είχε κάνει πλάκα με αυτό, και είχε χρησιμοποιήσει τον τίτλο ‘άντεξε Γιώργο, έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου’. Ο Κιλιτσντάρογλου έσωσε την οικονομία της Ελλάδος και δεν το πήραμε χαμπάρι. Αυτό είναι αδικία για την Τουρκία».
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε στη συνέχεια τη συμπαράστασή του στην Αθήνα. «Η Ευρώπη έδωσε στην Ελλάδα 100 δις ευρώ. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που ζει η Ελλάδα και δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στην κατάστασή της αυτή. Εμείς δεν κοιτάμε τη θρησκεία και τη φυλή του γείτονά μας. Σεβόμαστε στο δικαίωμα της γειτονίας. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες βρισκόμαστε σε αλληλεγγύη με την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να είμαστε έτσι».