Την Τρίτη, σήμερα δηλαδή το βράδυ, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, όπως τον ξέρουν οι φίλοι του, γιορτάζει στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, με το εξής ερώτηση «να μην γιορτάσω τα 30 μου χρόνια στο τραγούδι, τώρα που είμαι στα 50;». Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν οι Αρλέτα, Γιάννης Γιοκαρίνης, Χρήστος Δάντης, Γιώργος Δημητριάδης, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννη Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Μπλε, Σάκης Μπουλάς, Γιώτα Νέγκα, ONIRAMA, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Πουλικάκος, Μπάμπης Στόκας.
Από την δεκαετία του ΄80 ως σήμερα ο Λάκης Παπαδόπουλος έχει χαράξει τον δρόμο του έχει συνεργαστεί και γράψει κομμάτια για δεκάδες τραγουδιστές, παραμένει δυνατός και ακμαίος, γράφει, τραγουδάει και κυρίως όπως σημειώνει στη συνέντευξη του στο «ΒΗΜΑ», «δεν έχω ψωνιστεί. Πιθανόν και τα τραγούδια μου να μην δείχνουν αρχομανία. Ίσως για αυτό να έχω όλα αυτά τα χρόνια την αποδοχή του κοινού. Είμαι ένας απλός, καθημερινός, πρωινός τύπος και αυτό μάλλον αποτυπώνεται στα κομμάτια του».
Και τι τραγούδια! Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του, με το ταλέντο του, τις συνθέσεις του και τον στίχο του έχει τροφοδοτήσει με μεγάλες επιτυχίες τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια που έγραψαν ιστορία και στιγμάτισαν τους ερμηνευτές τους όπως «Κουρσάρος», «Σερενάτα», «Ησυχα βράδια», «Για να σ΄ εκδικηθώ», «Παλιό Παλτό», «Και θα χαθώ», «Εσύ εκεί», «Το παλιό μου παλτό», «Πάρε πασά μου», «Γυριστρούλα», «Τα μπλε παπούτσια», «Σε ζητάω», «Μενεξεδιά, «Δικαίωμα στο όνειρο», «Τσίχλα δίχως ζάχαρη», «Ελα γοριλάκι», κ.ά. τραγούδια που έκαναν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και έμειναν διαχρονικά.

Είναι ο πρώτος τραγουδοποιός στη ροκ σκηνή που μελοποίησε ξένους και Έλληνες ποιητές όπως Τσάρλς Μπουκόφσκι, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, αλλά και Έλληνες όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Παύλος Μάτεσης, Γιώργος Χρονάς και άλλους.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Λάκης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει να πατάει σε πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη με την ίδια επιτυχία. Ο ίδιος δηλώνει ότι «η μανιέρα είναι καλλιτεχνικός θάνατος. Σαν να φοράει η Νέα Δημοκρατία πάντοτε το ίδιο μπλε σακάκι». Και η ερώτηση – απορία εύλογη. Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε τι σακάκι θα φορούσε. «Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φοράει πράσινο – μπλε σακάκι με κόκκινη γραβάτα και στα δύο… πόδια».
Και κάπου εδώ η κουβέντα πάει προς την πολιτική: «Αυτοί που κυβέρνησαν φέρνουν το μεγάλο βάρος για να κυβερνήσουν έταξαν λαγούς με πετραχήλια. Αλλά έχουμε κάνει λάθος. Εμείς σαν Ελλάδα αυτό που έχουμε να δώσουμε είναι θερινές διακοπές. Μπορείς να γελάσεις με αυτό που λέω αλλά θα έπρεπε να είχαμε τρία υπουργεία Τουρισμού. Ολη η υφήλιος έρχεται για τέσσερις μήνες στην Ελλάδα. Θα ήμασταν περισσότεροι πλούσιοι από τους Γερμανούς με τα αυτοκίνητα που πουλάνε».
Επιστροφή στο τραγούδι και στο μαρινό παρελθόν. Περιγράφει ο ίδιος πώς έβγαλε το πρώτο του προσωπικό μερικάματο,από τραγούδι. «Δούλευα στα κρουαζιερόπλοια ως μουσικός. Κάποια στιγμή με πλησιάζει μια γιαπωνέζα και μου λέει ότι της αρέσουν αυτά που ακούει. Και ζητάει να της παίξω ένα τραγούδι και να το ηχογραφήσει. Ετσι και έγινε. Φέρνει από αυτά τα παλιά κασετόφωνα και το ηχογραφεί. Ετσι έβγαλα τα πρώτα μου προσωπικά 20 δολάρια»

INFO
τεχνοπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.:210 _ 3475518
προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 15 ευρώ.