Για κατάρτιση σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση «κατάρρευσης της Ευρωζώνης» μιλά -με πολύ προσεκτική διατύπωση- η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε η χώρα σε περίπτωση που βρισκόταν ενώπιον «εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών από την Ελλάδα ή την Ισπανία».
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Κομισιόν επιφυλάχθηκε μέχρι να πάρει λεπτομερέστερες πληροφορίες.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που δημοσιεύει η Daiy Telegraph, η Τερέζα Μέι ρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν η κατάρρευση της Ευρωζώνης οδηγούσε «εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες από την Ελλάδα ή την Ισπανία προς τα βόρεια» και εάν υπάρχει δυνατότητα να περιοριστεί νομικά η κίνησή τους προς τη Βρετανία.
«Oπως και για κάθε τμήμα της κυβέρνησης, είναι σωστό να κάνουμε σχέδια αντιμετώπισης αναγκών επ’ αυτού» απάντησε, συμπληρώνοντας πως «αυτό το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη».
Το μεταναστευτικό είναι παραδοσιακά ψηλά στα θέματα που απασχολούν τους βρετανούς ψηφοφόρους.
Τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν, σύμφωνα με το Reuters, πως ο αριθμός Ελλήνων κατοίκων Βρετανίας στους οποίους δόθηκε βρετανική υπηκοότητα το 2011 έφτασε τους 325 (αύξηση 30% σε σχέση με το 2010). Η ελληνική πρεσβεία στη Βρετανία τοποθετεί τον αριθμό των Ελλήνων που μένουν στη Βρετανία -κυρίως στο Λονδίνο- μεταξύ 30.000 και 40.000.