Η έκθεση διατρέχει όλο το αρχιτεκτονικό και ζωγραφικό έργο του δημιουργού περιλαμβάνοντας πρωτότυπα σχέδια, σκίτσα και μακέτες από τις μελέτες, καθώς και φωτογραφίες από τα κτίρια που πραγματοποιήθηκαν.
Ανάμεσά τους φυσικά το εμβληματικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η μελέτη για το οποίο παρουσιάστηκε στην ΙΙΙ Biennale «Αρχιτεκτονικής Δημοσίων Κτιρίων» στο κέντρο Pompidou (Παρίσι 1990) ενώ βραβεύτηκε και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής ως υπόδειγμα δημοσίου κτιρίου στην Ελλάδα (Αθήνα 2001).
Αλλα έργα του εξάλλου ήταν το θέατρο της Οδού Κυκλάδων, η κατοικία Βέττα στη Φιλοθέη, το ιδιωτικό Μουσείο Φασιανού στην Αθήνα, η κατοικία Ανδρεάδη στη Χαλκιδική _όλα δημοσιευμένα σε ελληνικά και ξένα αρχιτεκτονικά περιοδικά _ ενώ η μελέτη του για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είχε διακριθεί με έπαινο στον διεθνή διαγωνισμό του 1990.
Επίσης το φθινόπωρο του 1996 ο Κυριάκος Κρόκος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην VI Βiennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας εκθέτοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά τα έργα του. Στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη μάλιστα περιλαμβάνονται και ορισμένα από τα εναπομείναντα στοιχεία αυτής της παρουσίασης (σοβάς, ξύλο και τσιμέντο) που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να αναδείξει την υλικότητα του έργου του.