«Ελπίζω να μη δούμε, στην κατά τα άλλα βαθύτατα δημοκρατική Ελλάδα, την ειρωνεία της ιστορίας, την ανάδειξη στο μέλλον παρόμοιων φαινομένων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου λήξης του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, αναφερόμενος, προφανώς, στην είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή.


«Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να τιμάμε σήμερα τη μνήμη της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του στην Ελλάδα και των εκατομμυρίων θυμάτων του στην Ευρώπη»,
τόνισε. «Τσακίστηκε τότε ο ναζισμός ελπίζω να μη δούμε, στην κατά τα άλλα βαθύτατα δημοκρατική Ελλάδα, την ειρωνεία της ιστορίας, την ανάδειξη στο μέλλον παρόμοιων φαινομένων στη χώρα μας».
Ο υπουργός Εσωτερικών, εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Real FM», μιλώντας για το μήνυμα των εκλογών επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση κι όσο αυτό ακούγεται ότι είναι ίδιο με αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς κάποιους μήνες ή περισσότερους μήνες πριν, κάθε φορά που το λέμε είναι και χειρότερο.

«Εγώ θα σας πω ότι το μήνυμα των εκλογών που εισέπραξα», είπε ο κ. Γιαννίτσης, «είναι ότι ο λαός δεν εμπιστεύθηκε κανέναν και εμπιστεύθηκε πολλούς. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την επέλεξε το 81%, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον επέλεξε το 83%, το ΠΑΣΟΚ δεν το επέλεξε το 87%. Αν η Αριστερά θριαμβολογεί ότι έχει αυξήσει τη δύναμή της 3,5 φορές θα πω ότι η «Χρυσή Αυγή» την αύξησε 21 φορές και αν θεωρήσουμε, όχι ότι ταυτίζονται βεβαίως, «Χρυσή Αυγή» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αλλά ότι εν πάσει περιπτώσει είναι πέραν της Δεξιάς, τότε έχουμε μια αύξηση 51 φορές»
Για την πορεία της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εμπρός στην εξής επιλογή:Ή ακολουθούμε μια στρατηγική, όπως περίπου αυτή η οποία ακολουθείται μέχρι τώρα, η σημερινή προσέγγιση, που το ρίσκο της σημαίνει θυσίες και κάποια μείωση του βιοτικού μας επιπέδου αλλά με προσδοκία αναστροφής σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

»Είναι η στρατηγική που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης, σε όλη την Ευρώπη. Και ήδη είναι πολύ ορατό ότι θα χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας για μας, ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μία χρονιά περισσότερο, ότι θα έχουμε χρηματοδότηση για επενδύσεις, ότι θα έχουμε χρηματοδότηση για ρευστότητα στην οικονομία και στις επιχειρήσεις, αυτά είναι περίπου δεσμεύσεις που υπάρχουν ή εν πάσει περιπτώσει υποσχέσεις σοβαρές. Η άλλη στρατηγική έχει άλλο ρίσκο: Να φτάσουμε σε μηδενισμό, σε απόλυτη κατάρρευση».