Ευ. Βενιζέλος: «η επανάληψη των εκλογών θα βλάψει τους πολίτες»

Στις εκλογές κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας την επόμενη 20ετία, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης του ΠΑΣΟΚ.

Ανοιχτός για τις μετεκλογικές συζητήσεις με όλες τις «υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» στην διαφαινόμενη περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοκ κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα, κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του κ. Αντ. Σαμαρά και του κ. Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι παίζουν ζάρια στην πλάτη του λαού και ότι λένε ωμά πολιτικά ψέμματα.

Στις κατηγορίες δε του κ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα το πρωί ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ξεφύγει», ο πρόεδρος του ΠαΣοκ απάντησε, παραπέμποντας στην ίδια τηλεοπτική διαφήμιση: «τράτζικ».

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε εκ νέου να αυξήσει με τις απαντήσεις και τις αναφορές του την συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματός του, τονίζοντας ότι η στάση των αναποφάσιστων θα καθοριστεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές, ενώ σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι «το τυχαίο και το παράλογο παραμονεύει και πρέπει να το αποφύγουμε».

Χαρακτήιρσε επίσης τραγικό φαινόμενο τη στροφή των νέων προς φιλοναζιστικό κόμμα, με αφορμή τη δημοσκοπική ισχύ της Χρυσής Αυγής.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το μετεκλογικό σκηνικό, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και στο πλαίσιο μία διερευνητικής εντολής που θα διαχειριστεί ο ίδιος, θα συμμετάσχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις «ευθύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης».

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε επίσης πως θα μιλήσει με όλους, ώστε να καταλάβει ποια είναι η τελική μετεκλογική στάση του κάθε κόμματος, καθώς συνήθως άλλα λέγονται πριν τις εκλογές και άλλα μετά από αυτές.

Στα όσα αναφέρει παντως ο κ. Σαμαράς περί διαδοχικών εκλογών σε περίπτωση νίκης αλλά μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως η επανάληψη των εκλογών θα επιτείνει την αβεβαιότητα, θα βλάψει τους πολίτες και τη χώρα και στην ουσία αντιστοιχεί σε απόπιερα εκβιασού των πολιτών.

«Ο Σαμαράς μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης»

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επανειλημμένως τον κ. Σαμαρά για τη στάση του κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης διετίας και σημείωσε πως ο αρχηγός της ΝΔ. παρά τα όσα υποστηρίζει σήμερα, έδωσε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ψήφο εμπιστοσύνης ως υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της απερχόμενης κυβέρνησης.
Προανήγγειλε επίσης πως στους σχεδιασμούς του σε περίπτωση που θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση το ΠαΣοΚ, εντάσσεται και ο διορισμό επιτρόπου περικοπής δημοσίων δαπανών, στα πρότυπα της αντίστοχιςη πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Μάριο Μόντι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.