Αλκις Κούρκουλος: Στη ζωή τα πράγματα κερδίζονται, δεν χαρίζονται

Δύσκολο να κάνει κανείς συνέντευξη στον Αλκι Κούρκουλο. Δεν του αρέσει να μιλά πολύ, το πρόγραμμά του φορτωμένο, μετά βίας απαντά στο τηλέφωνο

Δύσκολο να κάνει κανείς συνέντευξη στον Αλκι Κούρκουλο. Δεν του αρέσει να μιλά πολύ, το πρόγραμμά του φορτωμένο, μετά βίας απαντά στο τηλέφωνο.

Ομως όπως και ο πατέρας του Νίκος με τον οποίο μοιάζει καταπληκτικά, έτσι και ο 43χρονος σήμερα Αλκις Κούρκουλος είναι ένας ηθοποιός που «γράφει» στην οθόνη, ενώ η πίστη του στο θέατρο που έχει ως αποτέλεσμα μια φειδωλή κινηματογραφική παρουσία (έξι μόλις ταινίες σε 27 χρόνια!), προκαλεί, αν μη τι άλλο, την περιέργεια.

Στην τελευταία ταινία του, το «Pokerface» του Χρήστου Δήμα (διαβάστε κριτική) ο Αλκίνοος Κούρκουλος υποδύεται έναν μυστηριώδη χαρτοπαίκτη ονόματι Αδιάβροχο δίπλα στην Εύη Σαουλίδου.

Με αυτή την αφορμή ζητήσαμε από τον ηθοποιό να παίξει μία παρτίδα «πινγκ – πονγκ» με 12 ρήματα.
Και ιδού το αποτέλεσμα.

Παίζω…
με παιχνίδια για μεγάλα παιδιά. Όπως είπε ο Άϊρτον Σένα: Είμαστε όλοι παιδιά, η μόνη διαφορά είναι τα παιχνίδια.

Εχασα…
προσπαθώντας να μάθω πόκα – πόκερ. Κατάλαβα ότι δεν μαθαίνεται ποτέ.

Επέλεξα…
να είμαι στην ταινία «Pokerface» λόγω του σεναρίου της Άσπας Καλλιάνη, λόγω του Χρήστου Δήμα (μαζί με τον Αλκη Κούρκουλο στη φωτογραφία δεξιά) και της Εύης Σαουλίδου που ήθελα να δουλέψω μαζί τους και μετά νομίζω ότι συμπληρώθηκε ένα καστ με πολύ καλούς ηθοποιούς (ανάμεσά τους οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Πιατάς και Ρένος Χαραλαμπίδης).

Το απολαμβάνω όταν…
παίζω με καλούς ηθοποιούς, με σκηνοθετούν άξιοι σκηνοθέτες και το συνεργείο απαρτίζεται από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, κάτι που είχα την τύχη να ζήσω στα γυρίσματα του «Pokerface».

Πιστεύω…
ότι τα πράγματα στη ζωή κερδίζονται, δεν χαρίζονται.

Διαβάζω…
συνέχεια θεατρικά έργα, λόγω της ενασχόλησής μου με τις θεατρικές παραγωγές στο θέατρο Κάππα.

Αμφισβητώ…
ό,τι έχει να κάνει με το δίκιο του ισχυρού.

Παθιάζομαι όταν…
υπάρχει χημεία.

Επιδιώκω…
να δουλεύω με άξιους ανθρώπους.

Πονώ όταν…
ονειρεύομαι πώς θα μπορούσε να είναι η χώρα μου.

Επικαλούμαι…
τη λαϊκή σοφία, γιατί τα έχει πει όλα.

Νοσταλγώ…
πράγματα που ξέρω μόνο εγώ κι εκείνη…

Οι πέντε ταινίες του Αλκη Κούρκουλου που προηγήθηκαν του «Pokerface» είναι οι «Σκιάχτρα» (1985) του Μανούσου Μανουσάκη, «Αντε γειά» (1991) του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Προς την ελευθερία» (1996) του Χάρη Παπαδόπουλου» «Blackout» (1998) του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και «Το φως που σβήνει» (2000) του Βασίλη Ντούρου

To «Pokerface» προβάλλεται σε διανομή Village Roadshow από την Πρωτομαγιά στις αίθουσες AΘΗΝΑΙΟΝ – AΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ -ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΕΛΛΩ – VILLAGE MALL – VILLAGE PΕΝΤΗ – VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ – VILLAGE ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – ΕΤΟΥΑΛ ΚΑΛΙΘΕΑ – ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – STER ΙΛΙΟΝ – ΝΑΝΑ – ΦΟΙΒΟΣ – ΣΙΝΕΑΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – INTEAΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (Αθήνα) και VILLAGE – STER – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ (Θεσσαλονίκη)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.