Περίπατος στην Αθήνα: Η Ραλλού στο Κουκάκι

Η Ραλλού και ο Γιώργος (ο σύζυγος) πάνε με τον στίχο «εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει». Ο γιος φουρναραίων Γιώργος και η γλυκύτατη Ραλλού σπούδασαν ηθοποιοί, πλην όμως νωρίς κατάλαβαν ότι έπρεπε να αρχίσουν τις ηθικές εκπτώσεις ή να μείνουν χωρίς δουλειά.

Το μπακάλικο ήταν η σκέψη στην οποία κατέληξαν και οι δυο, παρ’ όλο που οι κολλητοί ως Κασσάνδρες τους είχαν προειδοποιήσει ότι η περιοχή του Κουκακίου δεν ήταν και πολύ καλή επιλογή.

Ευτυχώς, οι φίλοι έπεσαν έξω, το μαγαζί μετράει τέσσερα χρόνια ζωής, οι πελάτες έχουν γίνοι σταθεροί και μόνιμοι, η Ραλλού είναι πια η έμπιστή τους, ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθούν για τα της κουζίνας τους.

Τι θα βρείτε; Τα κλασικά ενός καλού, προσεγμένου, μικρού μπακάλικου της γειτονιάς, που πριν βάλει κάτι στα ράφια του, έχει ψάξει και έχει παιδευτεί για να επιλέξει τα καλύτερα.

Όσο για τον Γιώργο, που ήδη από τα πρώτα χρόνια του μαγαζιού ζύμωνε ψωμί, έχει μετακομίσει λίγο παρακάτω, όπου και λειτουργεί έναν φούρνο με νοστιμότατα ψωμιά για τα οποία θα σας μιλήσω μια επόμενη μέρα.

Εδώδιμα της Ραλλούς, Γενναίου Κολοκοτρώνη 1, Κουκάκι, τηλ. 210 9223 366.

Διαβάστε ακόμη

Περίπατος στην Αθήνα: Κύλησε η Κάπαρη στην Ασκληπιού
Περίπατος στην Αθήνα: Η Στάνη της Μαρίκας Κοτοπούλη
Περίπατος στην Αθήνα: Το χειροποίητο φύλλο των Εξαρχείων
Περίπατος στην Αθήνα: Στην Πατησίων κατευτείαν στον Κουκά

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.