Λευτέρης Ελευθερίου: «Μένω παιδί ως ηθοποιός»

Ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι ο πρώτος έλληνας ηθοποιός που έγινε διάσημος μέσω του Διαδικτύου, μιλάει για την επιτυχία του, τις ανησυχίες του και την ελληνική κοινωνία στην εποχή της κρίσης.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο πρώτος έλληνας ηθοποιός που έγινε διάσημος μέσω του Διαδικτύου, μιλάει για την επιτυχία του, τις ανησυχίες του και την ελληνική κοινωνία στην εποχή της κρίσης.

Ενώ είχε αρκετές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, τρία βιντεάκια που γύρισε εδώ και λίγο καιρό έχουν βάλει φωτιά στο ελληνικό Internet. Ο Γερμανός, ο ΜΑΤατζής και κυρίως ο Κρητικός από τα Ζωνιανά είναι τρεις ξεκαρδιστικές φιγούρες που σατιρίζουν με μοναδικό τρόπο την Ελλάδα στον καιρό της κρίσης.

Οπως εξηγεί, το μοναδικό σχέδιο που υπήρχε πίσω από την όλη απόπειρα ήταν «να κάνουμε κάτι για να γελάσουμε. Ετσι φτιάξαμε αυτούς τους χαρακτήρες, που προσπαθούν να δουν πώς να λειτουργήσουν μέσα στην κρίση. Βέβαια φοβόμασταν κιόλας. Ο κόσμος πια με το παραμικρό τσακώνεται».
Ο Λευτέρης λέει ότι τα τρία βιντεάκια γυρίστηκαν μέσα σε μια μέρα και μετά τα ανέβασαν στο Διαδίκτυο. Πρώτα αυτό με τον Γερμανό και στη συνέχεια με τον Κρητικό. «Επειδή έχω ρίζες από την Απείρανθο, μιλάω τα κρητικά και μ’ αρέσουν και πάρα πολύ» αναφέρει. Η απήχηση που είχε το βίντεο αυτό ξάφνιασε και τους δημιουργούς του. «Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε πάρει τα καλύτερα σχόλια και το είχαν δει περίπου 100.000 φορές. Ενόχλησε κιόλας. Μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έλεγαν ότι είναι από τα Ζωνιανά και ότι θα έρθουν στην Αθήνα να μας σκοτώσουν. Τελικά αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε το βιντεάκι, αλλά κάποιοι το είχαν μεταφέρει σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν και να θίξουν κανέναν. Οπως όμως παρατηρεί, «ίσως να θίχθηκαν μερικοί, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της σάτιρας: να ενοχλεί».
Οσον αφορά το Διαδίκτυο, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους νέους ανθρώπους, δυνατότητα που δεν είχαν πριν από μερικά χρόνια. «Δίνει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να διακινήσουν τις ιδέες τους και να προωθήσουν το έργο τους. Το μέσον υπάρχει, η πλατφόρμα είναι έτοιμη, όποιος θέλει μπορεί να την εκμεταλλευτεί» τονίζει, αν και παραδέχεται ότι οι δυνατότητες για οικονομική εκμετάλλευση είναι ακόμη περιορισμένες.
Η περασμένη χρονιά ήταν, όπως σημειώνει, μια περίοδος ιδιαίτερα γεμάτη. «Είχα κάνει τη «Γενιά των 592 ευρώ» με νέους ηθοποιούς που δεν είχαν εκτεθεί πολύ στην τηλεόραση και το διαφημιστικό της Hellas Online που πρόσφατα έμαθα ότι βραβεύτηκε. Από τις δουλειές αυτές με είδε ο Αλ. Ρήγας, του άρεσα κι έτσι τώρα εμφανίζομαι στην επιθεώρηση «Ζείτε παίδες Ελλήνων»» αναφέρει.
Ο Λευτέρης εξηγεί ότι το σαράκι του ηθοποιού υπήρχε μέσα του. «Φτάνοντας στην ενηλικίωση άρχισε να μου λείπει τρομερά το παιχνίδι. Εβλεπα τον περίγυρο να ζητάει από εμένα να μεγαλώσω και να σοβαρέψω και πνιγόμουν. Θα έλεγα λοιπόν ότι έγινα ηθοποιός για να μη σταματήσω το παιχνίδι, για να παραμείνω παιδί» λέει.
Οσο για την κρίση, τονίζει ότι είναι μεν πολύ σκληρή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία αλλά πιστεύει ότι από όλο αυτό θα βγει και κάτι καλό. «Το πιο καλό είναι ότι από συζητήσεις με άλλους νέους διαπιστώνω πως υπάρχει μεν μια τάση να γκρεμίσουμε το παλιό για να φέρουμε κάτι καινούργιο αλλά υπάρχει και μια τάση να γκρεμίσουμε με σχέδιο. Ως σήμερα είχαμε συνηθίσει να καταστρέφουμε. Τώρα λέμε πως θα καταστρέψουμε με γούστο. Το να κάνεις επανάσταση στο Σύνταγμα καταστρέφοντας τα μάρμαρα δεν βγάζει πουθενά. Πρέπει να γκρεμίσουμε με σχέδιο» σημειώνει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.