Αντίθετος σε νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς και αρνείται να συζητήσει και μελλοντικές απολύσεις, επιμένοντας στην πρόταση της Ν.Δ. για εργασιακή εφεδρεία.
Κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, στα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. -που ήδη κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς- εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική να υπάρξουν νέες μισθολογικές παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο κ. Σαμαράς, που ανέφερε ότι σωστό και πρέπει να μειωθεί η σπατάλη του Δημοσίου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των συνδικαλιστών του κόμματος και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, στα πλαίσια και των τελευταίων πινελιών που μπαίνουν στο «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρουσιάζεται.
Εκτενής συζήτηση έγινε για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο ο κ. Σαμαράς θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Το πιο σοβαρό όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ., με βάσει τα όσα είπε στους συνδικαλιστές, είναι το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού συστήματος με στόχο τον εξορθολογισμό του και με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης. Επίσης κάλεσε το προεδρείο της ΔΑΚΕ να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο και αγοραστική δύναμη στο μισθό του.
Από την πλευρά της, το προεδρείο της ΔΑΚΕ, που άκουσε τον κ. Σαμαρά να τους λέει ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει κανένα σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή για την Παιδεία, έθεσε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ζητήματα των επιμέρους τομέων της οργάνωσης και εξέφρασε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Μάλιστα, κατήγγειλε έντονα τη συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθούν οι υπουργοί του ΠαΣοΚ σε σχέση με ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης (μετακινήσεις, τοποθετήσεις, προαγωγές) και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να σταματήσει αυτές τις πρακτικές.
Για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι κρίσιμο να υπάρξει και ενεργή παρουσία και συμμετοχή του συνδικαλιστικού βραχίονα του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο. Και αυτό, για να περάσει και ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει ρήγμα στο συνδικαλιστικό τομέα, μετά και τη φυγή του κ. Ι. Μανώλη και την αντικατάστασή του από τον κ. Φιλ. Ταυρή στη θέση του γραμματέα συνδικαλισμού.
Στη σκιά της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τη ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, πληθαίνουν οι φωνές, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Κ.Ο., όσων υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να αντιδράσει και να ξεκόψει κάθε συζήτηση για μελλοντικά μέτρα.
«Η »μετρολογία» της κυβέρνησης κάνει κακό στην προσπάθεια της Ν.Δ. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό» λένε πολλοί και θεωρούν ότι πρέπει σε ανώτατο επίπεδο και με τον πιο σαφή τρόπο να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο.
Μετά τη συνομιλία με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, ο κ. Σαμαράς είδε τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, αφού είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί.
Μετά από μια περίοδο…πολικών θερμοκρασιών, ο κ. Λυμπερόπουλος, που είχε διαγραφεί πριν μήνες από τη Ν.Δ. πέρασε το κατώφλι της Συγγρού και συζήτησε το θέμα του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται και θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης.
Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των ΤΑΧΙ εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και από τον κ. Βορίδη.