Πέρυσι, η μορφή της αμερικανίδας ηθοποιού Μέριλιν Μονρόε έγινε ξανά θέμα της επικαιρότητας χάρη στην ταινία «Επτά μέρες με την Μέριλιν» στην οποία η Μισέλ Γουίλιαμς την υποδύθηκε φτάνοντας ως τα Οσκαρ.

Εφέτος όλα δείχνουν ότι θα είναι η χρονιά που θα ξαναθυμηθούν πολλοί το απόλυτο σεξουαλικό σύμβολο. Το 2012 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από τον θάνατο της Μονρόε η οποία πέθανε στις 5 Αυγούστου του 1962 και σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Η μορφή της Μέριλιν Μονρόε θα είναι κυρίαρχη κατά την διάρκεια του προσεχούς φεστιβάλ των Κανών καθώς οι διοργανωτές επέλεξαν να τιμήσουν τα πενήντα χρόνια από τον θάνατό της που τυχαία συμπίπτουν με τα 65α γενέθλια του φεστιβάλ.

Ο ναός της κινηματογραφικής δόξας λοιπόν βρίσκει στην μορφή της Μονρόε την τέλεια ενσάρκωση. Διόλου τυχαία δε, η φωτογραφία που επελέγη για την επίσημη αφίσα της διοργάνωσης παρουσιάζει την Μονρόε να σβήνει ένα κεράκι σαν να στέλνει ένα φιλί.

«Μισό αιώνα μετά τον θάνατό της, η Μέριλιν παραμένει κορυφαία μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, ένα αιώνιο σύμβολο του οποίου η χάρη, το μυστήριο και η δύναμη της έλξης παραμένουν απολύτως επίκαιρα» δήλωσε το φεστιβάλ.

Η αφίσα είναι δημιουργία της Bronx agency (Paris) και τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο Oττo Λ. Μπέτερμαν.

Το εφετινό φεστιβάλ των Κανών θα διεξαχθεί από τις 16 ως τι 27 Μαίου.