Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο Πολιτισμού

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ έληξε η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας. Η κινητοποίηση των υπαλλήλων εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ έληξε η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας. Η κινητοποίηση των υπαλλήλων εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο κανονικά συνέρχεται στο αμφιθέατρο του υπουργείου, που όμως ήταν κατειλημμένο.

Η κατάληψη προκάλεσε και τη διαμαρτυρία ιδιωτών, των οποίων υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν στο Συμβούλιο, πολλοί από τους οποίους έφθασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό. Το ζήτημα έθεσε υπόψη του Συλλόγου η γενική γραμματέας του υπουργείου κυρία Λίνα Μενδώνη ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος ειδικά σε αυτούς τους ιδιώτες, πράγμα όμως που δεν έγινε αποδεκτό.

Συγκέντρωση στην Ακρόπολη προγραμματίζουν εξάλλου για αύριο το μεσημέρι τα μέλη του συλλόγου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.