Νέα στοιχεία για τον «γιο του Χίτλερ»

Νέα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη ότι ο γερμανός δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ απέκτησε έναν γιο με μία γαλλίδα έφηβη την εποχή που υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Γαλλία την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Νέα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη ότι ο γερμανός δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ απέκτησε έναν γιο με μία γαλλίδα έφηβη την εποχή που υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Γαλλία την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αναλύσεις DNA και γραφικού χαρακτήρα, πίνακες του Χίτλερ που ανακαλύφθηκαν στη σοφίτα της γυναίκας μετά τον θάνατό της, σύγκριση φωτογραφιών μεταξύ «πατέρα» και «γιου» καθώς και στοιχεία που θέλουν τη Βέρμαχτ, τον γερμανικό στρατό, να στέλνει φακέλους με μετρητά σε μητέρα και παιδί στη Γαλλία, σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενισχύουν, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, την άποψη ότι ο γερμανός δικτάτορας απέκτησε απόγονο με τη γαλλίδα ερωμένη του.

Όπως πιστεύεται ο Χίτλερ σύναψε ερωτική σχέση με τη δεκαεξάχρονη Σαρλότ Λομπζουά, τον Ιούνιο του 1917, όταν πολεμούσε ως υποδεκανέας του Βαυαρικού Στρατού στη Γαλλία στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που οδήγησε στη γέννηση του Ζαν Μαρί Λορέ, τον Μάρτιο του 1918. «Όταν ήταν κοντά, κάτι πολύ σπάνιο, του άρεσε να με πηγαίνει βόλτες στην εξοχή. Αλλά αυτές οι βόλτες κατέληγαν άσχημα. Στην πραγματικότητα ο πατέρας σου έβγαζε μακροσκελείς λόγους που δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν μιλούσε γαλλικά, αλλά απάγγελνε στα γερμανικά, μιλώντας σε ένα φανταστικό κοινό. Ακόμη και αν μιλούσα γερμανικά δεν θα μπορούσα να καταλάβω αφού οι ιστορίες από την Πρωσία, την Αυστρία και τη Βαυαρία μου ήταν άγνωστες. Η αντίδρασή μου εξόργιζε τον πατέρα σου» έλεγε η Λομπζουά στον γιο της.

Η ίδια αναγκάστηκε να δώσει το παιδί για υιοθεσία τη δεκαετία του 1930 σε μία οικογένεια ονόματι Λορέ. Ο Χίτλερ δεν τον αναγνώρισε ούτε διατηρούσε επαφές με τον Ζαν Μαρί, ωστόσο η Λομπζουά επικοινωνούσε μαζί του και μετά την υιοθεσία. Όπως έγινε γνωστό ο Ζαν Μαρί πολέμησε ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα το 1939 στη Γραμμή Μαζινό και αργότερα προσχώρησε στη γαλλική αντίσταση.

Ο Ζαν Μαρί, ο οποίος πέθανε το 1985 σε ηλικία 67 χρόνων, δεν έμαθε ποιος πραγματικά ήταν ο πατέρας του παρά μόνο τη δεκαετία του 1950. «Προκειμένου να μην πάθω κατάθλιψη δούλευα ασταμάτητα, δεν έκανα διακοπές και δεν είχα χόμπι. Επί 20 χρόνια δεν πήγαινα ούτε σινεμά» είπε ο ίδιος αργότερα. Ο Ζαν Μαρί άρχισε να ερευνά εξονυχιστικά το παρελθόν του, επιστρατεύοντας επιστήμονες προκειμένου να αποδείξει ότι έχει τον ίδιο τύπο αίματος με τον Χίτλερ και ότι είχαν παρόμοιο γραφικό χαρακτήρα. Φωτογραφίες των δύο αποκαλύπτουν επίσης μεγάλες ομοιότητες μεταξύ τους.

Άλλα στοιχεία που προέκυψαν και επιβεβαιώνουν την ιστορία της Λομπζουά, είναι έγγραφα της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ έστελνε φακέλους με μετρητά στην ίδια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και πίνακες με την υπογραφή του δικτάτορα που ανακαλύφθηκαν στη σοφίτα της γυναίκας μετά τον θάνατό της. Επιπλέον στη Γερμανία, ανακαλύφθηκε ένας πίνακας υπογεγραμμένος από τον Χίτλερ που απεικόνιζε μία γυναίκα η οποία έμοιαζε πολύ με τη Λομπζουά. Ο Λορέ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Το όνομα του πατέρα σου ήταν Χίτλερ» το οποίο εκδόθηκε το 1981. Σήμερα, πρόκειται να επανεκδοθεί, περιλαμβάνοντας νέα στοιχεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.