Ο σεφ Γιώργος Ζερβάκης που πέρασε από το Ekali Club, φροντίζει το ελληνικό προϊόν, διαλέγει τη φέτα του από την Ήπειρο, βάζει ξινομυζήθρα και ανθότυρο στα κρητικά χειροποίητα πιτάκια του, δανείζεται την αγιορείτικη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας, φτιάχνει μόνος του το τζατζίκι, το βοτανοτύρι αρωματίζει τις πρασινάδες της σαλάτας.
Το απάκι ελαφραίνει, γίνεται πεντανόστιμο με καπνιστό κοτόπουλο και λεμόνι, στρώνεται πάνω σε πράσινη σαλάτα και ταιριάζει ιδανικά με τα ζεστά, υπέροχα ψωμοπιτάκια.
Το ταλαγάνι ψήνεται και λιώνει βουτυράτο πάνω σε φύλλα άγριας ρόκας με χοντρό αλάτι και λεμόνι και η κρεοφαγία αποκτά μια δημιουργική νότα που βγαίνει κατευθείαν από τη μεστή νοστιμιά της παράδοσης.
Από τα νοστιμότερα πιάτα, ο σπιτικός γύρος από μοσχαράκι, χοιρινό και αρνί αρωματίζεται με βότανα, έρχεται με το ελαφρύ τζατζίκι και τις τραγανές τηγανητές πατάτες και την πίτα του.
Το ζουμερό μπιφτέκι από κοτόπουλο (προτιμά εύστοχα το βιολογικό πουλερικό) άπαχο και κομμένο στο χέρι, παρηγορεί με τη μεστή γεύση του όποιον ατυχή βρίσκεται σε δίαιτα.
Εξαιρετικό, ισορροπημένο στα αρώματα, με όλη τη νοστιμιά της νέας εποχής, το κεμπάπ ψήνεται στη σούβλα, σερβίρεται σε γιαουρτλού εκδοχή που κρατά τη γεύση αλλά διαχωρίζει το βάρος και τα λιπαρά του από την παράδοση.
Εδώ θα ξανάρθεις, και για τις τιμές και για τα νέα πιάτα που τιμούν το burger αλλά και τη μακαρονάδα.
Περικλέους 11, Ν. Ψυχικό, 210 6773 339



