Τα έργα αναπτύχθηκαν σε δύο επίπεδα. Σε δύο διαφορετικές κεντρικές σάλες προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνες ντοκιμαντέρ σχετικό με τη δουλειά του Κωστή Γεωργίου, ενώ από τα μεγάφωνα η μουσική από το τελευταίο του CD «Shanghai» ακουγόταν σε όλον τον χώρο.
Στην είσοδο του μουσείου τούς επισκέπτες υποδεχόταν ένα τεράστιο πανό, 11μ. Χ 10μ., με εικόνες έργων του Κωστή Γεωργίου και οι ευγενικές παρουσίες του προσωπικού του μουσείου οδηγούσαν τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης.
«Ηταν μια ευτυχισμένη στιγμή», μας λέει ο καλλιτέχνης άρτι αφιχθείς από την Κίνα. «Σε τούτη τη δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο η έκθεση αυτή αποτελεί ένα μικρό φως και προσθέτει θετικές αποτιμήσεις στη λαβωμένη αξιοπρέπειά μας που τόσο πολύ έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα».
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός η συγκίνηση που ένιωσε όταν είδε το πλήθος να συρρέει και να αντιδρά με μεγάλο σεβασμό, καθώς και η θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν το έργο του, τον έκαναν ακόμη πιο υπερήφανο σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της Ελλάδας.
Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του ο έλληνας πρέσβης Θεόδωρος Γεωργακέλος, που μαζί με τον πρόεδρο Πολιτισμού και Κουλτούρας της Κίνας, τον διευθυντή του Μουσείου, τους επιμελητές της έκθεσης και τον Κωστή Γεωργίου άνοιξαν τις πύλες της στους θεατές.
Τον κατάλογο της έκθεσης στο μουσείο προλόγισαν ο πρόεδρος Πολιτισμού και Κουλτούρας της Κίνας κ. Τανγκ Γιουλίγκ, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας κ. Νικητιάδης, ο διευθυντής του μουσείου κ. Yang Wentao και ο έλληνας πρέσβης.
Η έκθεση μετά το πέρας της, στα τέλη Φεβρουαρίου, θα μεταφερθεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Νίμπο, και στη συνέχεια στο Shaanxi Art Modern Museum.
Σχεδιάζεται δε, όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, μετά το πέρας του κύκλου σε διάφορα μουσεία της Κίνας να μεταφερθεί και σε κάποια μουσεία στην Ελλάδα.