Η οµορφιά των Sankai Juku

Ομορφο. Αρμονικό. Ευφυές. Κλασικό. Σύγχρονο. Μια ατέλειωτη παλέτα χρωμάτων, συναισθημάτων και καταστάσεων μας αποκάλυψε η παράσταση «Kagemi» του διάσημου ιαπωνικού χοροθεάτρου Sankai Juku πριν από μερικές ημέρες στο Παλλάς. Δύο χρόνια μετά τον εμβληματικό «Καρπό του κουμκουάτ» που παρουσίασε στον ίδιο χώρο, το συγκρότημα του Ούσιο Αμαγκάτσου μάς ήρθε και πάλι με την πιο περιζήτητη αυτό το διάστημα παράστασή του. Εκατό άνθη λωτού υψώθηκαν στη σκηνή του Παλλάς στην έναρξη δημιουργώντας την πρώτη εντυπωσιακή εικόνα.

Ομορφο. Αρμονικό. Ευφυές. Κλασικό. Σύγχρονο. Μια ατέλειωτη παλέτα χρωμάτων, συναισθημάτων και καταστάσεων μας αποκάλυψε η παράσταση «Kagemi» του διάσημου ιαπωνικού χοροθεάτρου Sankai Juku πριν από μερικές ημέρες στο Παλλάς. Δύο χρόνια μετά τον εμβληματικό «Καρπό του κουμκουάτ» που παρουσίασε στον ίδιο χώρο, το συγκρότημα του Ούσιο Αμαγκάτσου μάς ήρθε και πάλι με την πιο περιζήτητη αυτό το διάστημα παράστασή του.

Εκατό άνθη λωτού υψώθηκαν στη σκηνή του Παλλάς στην έναρξη δημιουργώντας την πρώτη εντυπωσιακή εικόνα. Αν και «καταγεγραμμένος» ανανεωτής του ιαπωνέζικου butoh, ο Αμαγκάτσου διατηρεί τη λευκή εμφάνιση και τα ξυρισμένα κεφάλια των χορευτών του «παίζοντας» με το γένος τους. Το «Kagemi» αναφέρεται στον καθρέφτη και στο πώς μπορεί να εμφανιστεί κανείς σε αυτόν πέρα από τον απλό αντικατοπτρισμό. Μετατρέπει το «κάθετο» ανθρώπινο σώμα σε οριζόντιο προσφέροντας στους θεατές του την ευκαιρία να το δουν μέσα από μια νέα διάσταση, αλλά και στους χορευτές να πειραματιστούν με εκφράσεις και κινήσεις.

Το «Kagemi» έκανε πρεμιέρα το 2000 στο Παρίσι και έκτοτε έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή διεθνή διαδρομή στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. «Μακάρι να σας φέρουμε λίγη γαλήνη και ομορφιά» είχε ευχηθεί ο Αμαγκάτσου πριν από τις αθηναϊκές παραστάσεις. Το κατάφεραν και με το παραπάνω.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.