Μέσω …Facebook και Twitter (!) απάντησε ο ομογενής βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου κ. Ι. Ζησιάδης στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία τον κάλεσε δια του αρμοδίου για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών γ’ αντιπροέδρου κ. Ευ. Αργύρη, να προσέλθει προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για όσα υποστήριξε στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα «Έρευνα» σχετικά με μεγάλες καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, οι οποίες αποτέλεσαν το «εμπόδιο» για να προχωρήσει η φορολογική συμφωνία που είχε προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζησιάδης, επισημαίνοντας με νόημα ότι πληροφορήθηκε από το Διαδίκτυο ότι καλείται να καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων, «η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τόπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία».
«Έμεινα έκπληκτος, δεν ΄΄τόλμησα΄΄ καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο Κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Ζησιάδης και τονίζει: «Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠαΣοΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;».
Στην κατεύθυνση αυτή και δίχως να παραθέτει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με όσα υποστήριξε περί ύπαρξης μεγάλων καταθέσεων βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ σε ελβετικές τράπεζες, ο κ. Ζησιάδης υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής: «Συνεπώς η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠαΣοΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές».
Και καταλήγει, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να έλθει να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων: «Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο».
Σημειώνεται, ότι η επιστολή-απάντηση του κ. Ζησιάδη πρώτα κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο –εκτός από το Facebook και το Twitter δημοσιεύθηκε και σε blogs- και κατόπιν παραλήφθηκε από την Βουλή.