O κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά Μάρκ Κάρνι (Mark Carney) είπε ότι σέβεται την αναγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σχετικά με το νέο πακέτο διάσωσης, υποστηρίζοντας ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αν βοηθήσει στην οικοδόμηση υποστήριξης προς την κυβέρνηση, για τα επιπρόσθετα αναγκαία μέτρα λιτότητας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει ευρεία υποστήριξη, μια ευρεία δημοκρατική υποστήριξη για αυτά τα μέτρα που θα αποδώσουν με την πάροδο μιας χρονικής περιόδου». Εάν αυτό είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ότι αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση για την επικύρωση που υποστηρίζουν, τη σεβόμαστε πλήρως, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης του Καναδά.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζίμ Φλάερτι (Jim Flaherty), από την πλευρά του, περιέγραψε την κατάσταση ως «εύθραυστη και αβέβαιη», στην εναρκτήρια ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών του Οντάριο Ντουάιτ Ντάνκαν (Dwight Ducan) δήλωσε ότι η επίδραση της ελληνικής κρίσης χρέους στις χρηματοπιστωτικές αγορές δείχνει «πόσο αλληλένδετες είναι οι οικονομίες του κόσμου». Το χρηματιστήριο του Τορόντο αντέδρασε με πτώση στην αναγγελία του δημοψηφίσματος.