Για κυβέρνηση που βλάπτει την Ελλάδα και την οδηγεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Δράσης κ. Στ. Μάνος ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στο οικονομικό επιτελείο με έντονο άρωμα φιλελευθερισμού.
Ο κ. Μάνος, αφού αναφέρει ότι η κατάσταση δεν προσφέρεται για ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «είναι πραγματικά ακατανόητη», αρνείται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και επιμένει σε απολύτως αδιέξοδες πολιτικές:
Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Μάνος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φορολογεί μέχρι εξόντωσης «τους ίδιους και τους ίδιους» και αρνείται να παραδεχθεί ότι η συνεχής αύξηση της φορολογίας των συνεπών φορολογουμένων έχει ως συνέπεια τη μείωση των φορολογικών εσόδων.
Παράλληλα η Δράση, με το επιχείρημα, ότι «ο ιησουιτισμός έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο», αναφέρεται σε επιχείρηση εξαπάτησης της τρόικα εκ μέρους της κυβέρνησης και ειδικότερα του συνδικαλιστή, όπως τονίζεται, υπουργού Εργασίας, για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.
Ειδικά για το φορολογικό, ο κ. Μάνος αναφέρει ότι η κυβέρνηση φορολογεί μέχρι δήμευσης την ακίνητη περιουσία και δεν κατανοεί ότι η υπέρμετρη φορολογία έχει ως συνέπεια τη νέκρωση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και τον μηδενισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Βασικό του επιχείρημα είναι ότι περιορίζονται οριζοντίως οι αποδοχές των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα αντί να περιοριστεί ο αριθμός των αμειβομένων. Κατά τον κ. Μάνο, αυτό γίνεται επειδή η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η καλή απόδοση της Δημόσιας Διοίκησης εξαρτάται από ευχαριστημένους και πιστούς υπαλλήλους.
«Αντί να κόψει κάθε περιττή δαπάνη αναζητεί συνεχώς νέους φόρους για να συνεχίσει να ξοδεύει. 600 εκατ,. θα πληρώσει το 2012 στους συνταξιούχους της ΔΕΗ που αντιστοιχούν σε 750 ευρώ για κάθε συνταξιούχο του ΙΚΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ως προς το άλλο θέμα των κλαδικών συμβάσεων, η Δράση επισημαίνει ότι επί δύο χρόνια οι διάφοροι υπουργοί που παρέλασαν από το υπουργείο Εργασίας έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας τους ζητούσαν να καταργηθεί η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και συνέχιζαν να επεκτείνουν σφυρίζοντας αδιάφορα δεκάδες κλαδικές συμβάσεις.
«Ο ιησουιτισμός έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Ποιες κλαδικές σ.σ.ε. δεν θα επεκτείνει ο κ. υπουργός όταν όλη την τελευταία περίοδο δεν έχει συναφθεί ούτε μία συλλογική σύμβαση;» διερωτάται η Δράση και συνεχίζει: «Μήπως όμως θα πρέπει οι εκπρόσωποι της τρόικας να αφυπνιστούν και να πάψουν να πέφτουν στις παγίδες που τους στήνει η κυβέρνηση της ανευθυνότητας»;