Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή στη διάρκεια ερώτησης του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα στην οποία απάντησε ο υπουργός Χρ.Παπουτσής.
Ο υπουργός κατηγόρησε όσους επενδύουν στην εγκληματικότητα, ενώ επικαλέστηκε τις ειδικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, περιγράφοντας παράλληλα και το σημαντικό έργο που γίνεται στην Αστυνομία.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε να απαλλάξει τα Σώματα Ασφαλείας από ομάδες ακροδεξιών πεποιθήσεων.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «ζούμε σε μία χώρα που πλέον φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας».
Επικαλέστηκε δε, την πρόσφατη ειδησεογραφία για τους «ληστές με τα καλάσνικοφ» και τις εκτιμήσεις πως πρόκειται για συμμορία Αλβανών, που έχουν κάνει κατάχρηση ευεργετικών νομικών διατάξεων για τη χορήγηση αδειών σε φυλακισμένους.
Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα μας, απάντησε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Δεν βλέπει ο ΛΑΟΣ τις επιτυχίες της Αστυνομίας σε επίπεδο βαριάς εγκληματικότητας; Αναγιγνώσκει ο ΛΑΟΣ τι γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά εκεί απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ; Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η κατάσταση της χώρας;».
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών. Και αντιλαμβανόμαστε και τα πολιτικά παιχνίδια που γίνονται στο επίπεδο αυτό. Ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να εμφανιστούν ως εθνικά υπεύθυνες στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά θέλουν να κρατήσουν και ένα αντιπολιτευτικό ρόλο, επιλέγουν την ασφάλεια για να δημαγωγήσουν, συνέχισε ο κ. Παπουτσής, κατηγορώντας και τη ΝΔ για την έξαρση της εγκληματικότητας επί των δικών της κυβερνήσεων.
Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξόργισε τον ερωτώντα βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος δήλωσε:
«Πρόκειται για απάντηση θρασυτάτου ανθρώπου το να ρωτήσετε εμάς αν ζούμε στην ίδια χώρα. Επί υπουργίας σας, όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί από 50% έως 200%. Και έχετε το θράσος να μας κάνετε πολιτικά μαθήματα για το αν επενδύουμε στο φόβο; Είναι πολιτικά υποκινούμενοι οι ληστές με τα καλάσνικοφ που μπαίνουν στα σπίτια; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται; Κι αντί να μας διώξετε το φόβο κ. υπουργέ, μας ρωτάτε αν βλέπουμε το γενικό πρόβλημα της χώρας που δικαιολογεί την μικρή εγκληματικότητα. Μήπως νομίζετε ότι είστε καθηγητής κοινωνιολογίας;».
Κληθείς, τέλος, από τον υπουργό, να τοποθετηθεί απέναντι στο φαινόμενο της αυτοάμυνας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα κράτος Χρήστου Παπουτσή, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου, να έχω την καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι.»