Παπανδρέου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, έχουμε δεσμευτεί»

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, πρέπει να συνεχίσουμε, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, μας παρακολουθούν τα ξένα κοινοβούλια. Δεν είναι δυνατόν να μην ψηφίζουμε αυτά που δεσμευτήκαμε και να έχουμε την απαίτηση να ψηφίζουν τη βοήθεια προς εμάς τα κοινοβούλια των 17χωρών της Ευρωζώνης», είπε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠαΣοΚ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, πρέπει να συνεχίσουμε, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, μας παρακολουθούν τα ξένα κοινοβούλια. Δεν είναι δυνατόν να μην ψηφίζουμε αυτά που δεσμευτήκαμε και να έχουμε την απαίτηση να ψηφίζουν τη βοήθεια προς εμάς τα κοινοβούλια των 17χωρών της Ευρωζώνης», είπε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠαΣοΚ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε και αυτή η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές του, μ΄ ένα μικρό διάλειμμα, όταν η Γραμματέας του κυρία Μαρία Μακρυδάκη τον διέκοψε για να μιλήσει στο τηλέφωνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ.

Κατά σύμπτωση εκείνη την ώρα ο Πρωθυπουργός μιλούσε στους βουλευτές του για την κυρία Μέρκελ, λέγοντας ότι εξ΄ αιτίας της Ελλάδος μπορούσε να «πέσει» για τέσσερις ψήφους, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ότι πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, λέγοντάς ότι κράτησε «γενναία στάση» και στηρίζει όχι μόνον την κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την χώρα.

Ορισμένοι βουλευτές αναφερόμενοι στα μέτρα, αναφέρθηκαν στην φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και παρατήρησαν: «δεν αντέχουμε άλλο κύριε Πρόεδρε, Δεν αντέχει άλλους φόρους ο κόσμος». Ο κ. Παπανδρέου τους απάντησε ότι βλέπει και αυτός τα όρια που έχει φτάσει ο κόσμος, αλλά αυτό που προέχει, όπως τόνισε, είναι «η σωτηρία της πατρίδας. Σε άλλη παρατήρηση βουλευτών είπε σε κάποια στιγμή ότι ας εφαρμοσθούν αυτά που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και θα δούμε τι θα γίνει, αλλά αμέσως μετά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η γκρίνια, η κριτική και οι παρατηρήσεις των βουλευτών συνεχίζονταν για κάθε θέμα: από έργα που δεν έχουν ακόμα δρομολογηθεί στην εκλογική τους περιφέρεια έως τους χειρισμούς που έγιναν στα ταξί, στις αντιπαραθέσεις υπουργών, για το γεγονός ότι δεν έχουν επιβληθεί αυστηρές ποινές στα στημένα παιγνίδια στο ποδόσφαιρο, ενώ ένας βουλευτής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί με τον κ. Κ. Σημίτη και να ανταλλάξουν σκέψεις ή να χαράξουν κριτική. Ο κ. Παπανδρέου απλώς είπε «θα το δούμε».

Η βουλευτής Έβρου κυρία Όλγα Ρενταρή μίλησε για «αριβίστες που σφάζονται στην ποδιά του προέδρου, ενώ παρίσταναν τους μεταρρυθμιστές» λέγοντας ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις ή καθυστερούν να τις εφαρμόσουν. Είπε ακόμα ότι ορισμένοι υπουργοί (χωρίς να τους κατονομάσει) απαξιώνουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ότι η φοροδιαφυγή, κυρίως στο πετρέλαιο δεν έχει ακόμα αντιμετωπισθεί. Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει δημιουργηθεί μία νέα ομάδα, από νέα παιδιά, με άριστη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που παρακολουθεί το θέμα της φοροδιαφυγής και την ελέγχει πλέον ηλεκτρονικά, αφού υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.