Επεισοδιακή ήταν η τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, με αφορμή την απόφαση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, να το επισκεφτεί για να ευχηθεί καλή χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ομάδα γονέων των μαθητών είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας για την έλλειψη των βιβλίων μόλις εμφανίστηκε η υπουργός. Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και στη διάρκεια της ομιλίας της.
Η κυρία Διαμαντοπούλου από την πλευρά της ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές, δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν θα ξεπεραστούν και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους στα σχολεία.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα»,
είπε συγκεκριμένα η κυρία Διαμαντοπούλου. «Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Πάνω από όλα, όμως, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η αισιοδοξία. Σήμερα είναι σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι και καθηγητές – είναι στις τάξεις τους».

Παρά τις αποδοκιμασίες, η υπουργός επανέλαβε ότι «όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, ανακοινώσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων. Υπουργείο, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και φορείς με τον καλύτερο τρόπο, με τη χρησιμοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι στη διάθεση όλων των παιδιών, με την υποστήριξη πρόσθετου διδακτικού υλικού και την αλληλεγγύη του μαθητή και του δασκάλου, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες», υποσχέθηκε και ευχήθηκε «σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια όμορφη σχολική χρονιά».

Στις 12 το μεσημέρι δίνουν συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) που κάνουν 24ωρη απεργία στις 22 του μήνα, ενώ σήμερα συνεδριάζει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Στην Αθήνα ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε το 72ο Δημοτικό Σχολείο στο Θησείο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και είπε ότι πρέπει να τη δούμε ως ευκαιρία για ανάκαμψη. Αναφέρθηκε όμως και στις πρωτοβουλίες του Δήμου για να επιστρέψουν τα παιδιά τα περυσινά τους βιβλία, ενώ όπως είπε οι δημοτικές υπηρεσίες θα διευκολύνουν στην παραγωγή φωτοτυπιών σε όποιο σχολείο χρειάζεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας από την άλλη πλευρά του, παρεβρέθηκε στο 1ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη για να ευχηθεί καλή χρονιά στους μαθητές. Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας.