Νέες μονάδες απεξάρτησης σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Φρένο στη «λίστα της ντροπής» για τους χρήστες ναρκωτικών βάζει το υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Λοβέρδος, θα δημιουργηθούν νέες μονάδες απεξάρτησης σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης

Φρένο στη «λίστα της ντροπής» για τους χρήστες ναρκωτικών βάζει το υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, θα δημιουργηθούν νέες μονάδες απεξάρτησης σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης.

Ειδικότερα, στον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο και το Ειδικών Παθήσεων θα διαμορφωθούν νέες μονάδες χορήγησης μεθαδόνης για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενώ στον προαύλιο χώρου του Παπαγεωργίου θα δημιουργηθεί μια προκάτ κατασκευή. Επίσης, εξετάζεται η τοποθέτηση αντίστοιχης κατασκευής και στον Άγιο Δημήτριο.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός η διανομή της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου. Προανήγγειλε επίσης ότι το μέτρο θα επεκταθεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ενώ τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η χορήγηση της μεθαδόνης να γίνεται από όλα τα νοσοκομεία της χώρας (εκτός από τα παιδιατρικά) καθώς και από πιστοποιημένα φαρμακεία, εάν κριθεί απαραίτητο.

Έως το τέλος του έτους, οι μονάδες θα λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων. Όπως τόνισε πάντως η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλλιώρη, για το 2012 η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού – ο ΟΚΑΝΑ έχει ζητήσει 117 άτομα πανελλαδικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.