Γ. Κολέτσος: Συναντήσεις με φορείς του τουρισμού σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του προσκυνηματικού - θρησκευτικού τουρισμού στη Χαλκιδική με το Άγιο Όρος αλλά και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή της Ουρανούπολης, της Αρναίας και της Παναγίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Γ. Κολέτσος με φορείς του τουρισμού, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού στη Χαλκιδική με το Άγιο Όρος αλλά και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις στην περιοχή της Ουρανούπολης, της Αρναίας και της Παναγίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Γ. Κολέτσος με φορείς του τουρισμού, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής του ΕΟΤ για την αναβάθμιση του παραδοσιακού μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» και για την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού ο κ. Κολέτσος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδη, ενώ ακολούθησαν συνομιλίες με τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κολέτσος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ι. Μπουτάρη, ο οποίος τον ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τα βήματα του Δήμου σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών από Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία και Σερβία όσο και αναφορικά με την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Οργανισμού να συνδράμει τις προσπάθειες του Δήμου με την παροχή τεχνογνωσίας στην κατεύθυνση της συντονισμένης και μεθοδικής προβολής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρότεινε επίσης την εκπόνηση προγραμματισμού ενεργειών για το 2012 σε συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και την ανάπτυξη σχεδιασμού για την στοχευμένη προσέγγιση παραδοσιακών τουριστικών αγορών, όπως η βρετανική και η γερμανική.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, τους Φορείς τουριστικών καταλυμάτων (Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων, Ένωση Ιδιοκτητών Campings, Ένωση Ξενοδόχων Πέλλας, Ένωση Ξενοδόχων Σερρών και τους αντίστοιχους Φορείς της Χαλκιδικής).

Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και φορέα ξεχωριστά και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες υποστήριξης από τον Οργανισμό μέσω των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις, περισσότερα οργανωμένα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) στις περιοχές τους, για άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.